
Vegansk linsbolognese med spaghetti
Linsbolognese med spaghetti är en klassisk vardagsrätt i vegansk tappning. Den här måltiden är perfekt när du vill förbereda många matlådor, spara pengar och äta hälsosamt (och gott). Linserna är minst lika mustig partner till spaghettin som vegofärsen. Välj gärna fullkornspasta för en härlig och matig fullkornsboost!
Ingredienser
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
500 gram morötter
2 msk rapsolja
1/2 dl tomatpuré
1 tsk torkad timjan
1 tsk torkad rosmarin
2 lagerblad
2 tetror krossade tomater (à 390 g)
1 1/2 dl torra röda linser
2 grönsaksbuljongtärningar
2 msk japansk soja
5 dl vatten
salt
svartpeppar
Pasta
6 port fullkornspaghetti
- Skala lök, vitlök och morötter. Hacka lök och vitlök, riv morötterna grovt.
- Bryn grönsakerna i rapsoljan i en gryta. Rör ner tomatpuré och kryddor och låt det fräsa med någon minut. Tillsätt krossade tomater, linser, buljongtärningar, soja och vatten. Koka sakta ca 20 minuter. Smaka av med salt och peppar.
- Koka spaghettin enligt anvisningen på förpackningen.
- Servera direkt eller förbered i 6 matlådor för luncher hela veckan.