Hoppa till huvudinnehåll
Thumbnail
Vegokoll

Veganvänlig Eid al-fitr

Eid al-fitr firas när ramadan är slut. Ordet eid är arabiska och betyder "fest" eller "återkommande", fitr betyder "brytande av fastan". Festen drar igång på kvällen 4.e juni och avslutas på kvällen 5.e juni. Vi har samlat några festliga recept! 
Fler recept.

Veganska fetafyllda auberginerullar

Dessa fina rullar består ursprungligen av fetaost och yoghurt, vi har enkelt veganiserad rätten med Violifes veganska fetaost ”Greek White” och blandar med tjock soygurt.

Muhammara

En fantastiskt god dipp för alla oss som behöver variera vår hummus emellanåt. Dessutom går det att göra en riktig budgetvariant om du tar bort granatäpple och nötterna.  Basen är på bröd och paprika! 

Vegansk biryani

Biryani är en risrätt som är populär i Irak, Indien och Pakistan. Rätten består vanligen av ris, kryddor och ibland kycklingkött och yogurt. Vi har förenklat och veganiserat receptet - vi använder oss bland annat av vegobitar istället för kyckling samt växtgurt.

Baklava

Den här godbiten är fullkomligt oemotståndligt och relativt enkel att sätta ihop. Det är lite pill med filodeg men resultatet är fantastiskt. Passar perfekt till en kopp svart kaffe! 

Kryddiga saffransspett

Dessa gyllene-spett sätter verkligen guld på tillvaron. Tzayspett kryddad med saffran, gurkmeja och lime.

Harirasoppa

En smakrik soppa, den funkar lika bra till vardags som till fest! Många kör den här soppan med bara kikärtor och linser. Vi valde att lyxa till den med tofu!

Inspirationsmagasin till din dörr – Gratis!

Beställ hem

Prenumerera på vegobrevet

Håll dig uppdaterad om vad som händer här och i vegovärlden

Lämna följande fält tomt