Hoppa till huvudinnehåll
Vegansk hummus och diverse på ett bord
Vegokoll

Veganvänlig Eid al-fitr

Eid al-fitr är en högtid och festperiod som firas när ramadan och fastan är över. Eid är arabiska och betyder ”fest” eller ”återkommande lycka” medan fitr betyder ”brytande av fastan”. Vid Eid al-fitr samlas vi kring matbordet och njuter av en härlig buffé och festligheter. Vi har samlat några helt veganska recept för att göra buffén grönare.  Fler recept.

veganska fetafyllda auberginerullar

Veganska fetafyllda auberginerullar

Dessa fina rullar består ursprungligen av fetaost och yoghurt, vi har enkelt veganiserad rätten med Violifes veganska fetaost ”Greek White” och blandar med tjock soygurt.

en röd röra i träskål

Muhammara

En fantastiskt god dipp för alla oss som behöver variera vår hummus emellanåt. Dessutom går det att göra en riktig budgetvariant om du tar bort granatäpple och nötterna.  Basen är på bröd och paprika! 

Vegansk gryta med saffran och vegobitar

Vegansk biryani

Biryani är en risrätt som är populär i Irak, Indien och Pakistan. Rätten består vanligen av ris, kryddor och ibland kycklingkött och yogurt. Vi har förenklat och veganiserat receptet - vi använder oss bland annat av vegobitar istället för kyckling samt växtgurt.

Et fat med baklava på ett träbord.

Baklava

Den här godbiten är fullkomligt oemotståndligt och relativt enkel att sätta ihop. Det är lite pill med filodeg men resultatet är fantastiskt. Passar perfekt till en kopp svart kaffe! 

Tzayspett ligger på salladsblad på ett dukat bord

Kryddiga saffransspett

Dessa gyllene-spett sätter verkligen guld på tillvaron. Tzayspett kryddad med saffran, gurkmeja och lime.

Harirasoppa i traditionell marockansk skål

Harirasoppa

En smakrik soppa, den funkar lika bra till vardags som till fest! Många kör den här soppan med bara kikärtor och linser. Vi valde att lyxa till den med tofu!

Ladda ner vårt nya inspirationsmagasin - helt kostnadsfritt!

Ladda ner

Prenumerera på vegobrevet

Håll dig uppdaterad om vad som händer här och i vegovärlden