Hoppa till huvudinnehåll
tre jackfruit tacos på en svart bräda
Vegokoll

Sverige hamnar på fjärde plats i vegovänlighet

Fjärde plats för Sverige när Europeiska länder jämförs i hur vegovänliga de är. 

Det är jämförelsesajten The Eco Experts som har jämfört länder i Europa där det är enklast att välja vego. Det ska tilläggas att de inte specificerar vad som menas med vegetarisk men antas vara lakto-ovo vegetariska restauranger.  Länderna rankas beroende på antal vegetariska restauranger per 100 000 invånare samt den årliga köttkonsumtionen och köttpris. Detta skriver The Independent. 

På första plats hamnar Schweiz som redan 1898 fick en vegetarisk restaurang. På andra plats hamnar Finland som bara de senaste åren har accelererat deras veganska alternativ, på tredje plats är det Norge med en av nordens största vegamössa och på fjärde plats hamnar Sverige.

Storbritannien hamnar på femte plats trots att en undersökning utförd av jämförelsesajten Compare the market, menar på att sju procent av Storbritanniens befolkning identifierar sig som veganer.

Europas 10 vegovänligaste länder

1. Schweiz

2. Finland

3. Norge

4. Sverige

5. Storbritannien

6. Belgien

7. Ungern

8. Italien

9. Estland

10. Irland

Fördelarna med vego, oavsett om du är ett land, en kommun, skola, idrottsevenemang eller en privatperson är svåra att säga emot. Det går åt mindre vatten, energi och koldioxid för att producera växtbaserad mat.
Camilla Björkbom, Ordförande för Djurens Rätt

Ladda ner vårt nya inspirationsmagasin - helt kostnadsfritt!

Ladda ner

Prenumerera på vegobrevet

Håll dig uppdaterad om vad som händer här och i vegovärlden