Hoppa till huvudinnehåll
Tre veganska burgare och nuggets från Max.
Vegokoll

Veganska nuggets hos Max

Nu kommer Max med Crispy Nuggets och en No Chicken burgare! 

Vegansk forsätter att öka lavinartat och vi är extra glada över Max senaste tillskott till deras Green Family. Det är bland annat veganska nuggets och en Crispy No Chicken burgare som går att få veganskt. Att den totala köttkonsumtionen minskar kom som en glädjande nyhet förra veckan, men konsumtionen av kycklingkött (eller matfågel) har ökat drastiskt de senaste åren. Kycklingar är de landlevande djuren som är flest och har det sämst, därför ser vi detta som ett steg i rätt riktning så att flera även kan välja bort kycklingkött. 

Traditionellt är nuggets gjorda av kyckling, men vi tycker att det är formen, konsistensen och storleken som gör en nuggets. Och de blir ännu godare tillsammans med någon av våra nya veganska dippsåser, anser Jonas Mårtensson, MAX chefskock .

Nyheterna finns från och med torsdagen 15.e mars och är följande:

Crispy No Chicken är en lakto-ovo vegetarisk burgare. Själva burgaren är vegansk och glutenfri. Den är gjord på ekologiskt sojaprotein och serveras i MAX klassiska Friscobröd med Sriracha-ketchup, färsk gurka, tomat, rödlök, isbergssallad, be om vegansk majonnäs för att få vegansk!

Crispy Nuggets är veganska och glutenfria men friteras tillsammans med produkter som innehåller ost och gluten och därför benämns som lakto-ovo vegetarisk. Crispy Nuggets är gjorda på ekologiskt sojaprotein samt serveras med valfri dippsås.

Chili ’n’ Cheese. Själva burgaren, MAX Veggie burger, är vegansk och innehåller gluten.  För att få vegansk tar du bort Cheddardipp och Cheddarsmältost och ersätter med vegansk majonnäs eller någon dippsås.


Dippsås BBQ är vegansk.Söt och lätt rökig smak med en tydlig kryddighet.
Dippsås Sriracha-ketchup är vegansk och har en het smak med chili och vitlök.
Dippsås Sweet ’n’ Sour är numera vegansk efter att receptet på denna sötsura sås har gjorts om.

 Konsumenter och företag kan visa vägen i klimatomställningen. Med Green-familjen lyckades vi visa att klimatomställning är lönsamt, både för miljön och för oss som företag. Det viktigaste vi kan göra är att fortsätta satsa på fler goda gröna burgare och inspirera andra att göra mer, säger Christoffer Bergfors, vice VD och Sverigechef på MAX.

Ladda ner vårt nya inspirationsmagasin - helt kostnadsfritt!

Ladda ner

Prenumerera på vegobrevet

Håll dig uppdaterad om vad som händer här och i vegovärlden