Hoppa till huvudinnehåll
Personer sitter och äter en vegansk måltid tillsammans med andra
Vegokoll

Här kan du äta veganskt i Karlskrona under Veganuari!

Vi vet att det blir många tips centrerad kring storstäderna Stockholm, Göteborg och Malmö när det kommer till veganskt. Därför har vi bett Djurens Rätts lokala organisationer runt om i landet att skicka in tips på vart du kan äta som vegan. Här kommer våra bästa tips från Karlskrona, klicka på länkarna för att se våra bästa tips i Luleå och Uppsala.

Biobaren (restaurang)

Mysig ställe som ligger granne med bion. Här finns alltid en vegansk burgare på menyn, för tillfället en bön- och quinoaburgare.       

Ronnebygatan 28, Karlskrona     

Mån- tors 16–23
Fre 11:30–14, 16–sent
Lör 12–15, 16–sent          

Yama sushi (restaurang)     

Gott och trevligt ställe med lunchbuffé på vardagar med mycket veganskt; olika sushibitar, misosoppa, dumplings (säg till om veganska), vårrullar, wakamesallad m.m. Även misosoppan och veggiemixen är vegansk. Mixen innehåller makirullar, bitar med tofu och avokado.

Ronnebygatan 21, Karlskrona

Mån-fre           11-20 (lunchbuffé 11-14)
Lör-sön            12-20


Art's Thai Kök (restaurang)

Här kan du äta massamancurryn som blir vegansk med tofu till (förtydliga gärna att du vill ha veganskt) som serveras med ris. Det finns även vegetariska vårrullar, både stora och små, som är veganska.  OBS! Tidigare hette det att alla currysorterna var veganska om du valde tofu till, men numera innehåller alla utom massamancurryn räkpasta.

 FISKTORGET 13, 371 36 Karlskrona
Mån-fre 11–21
Lör-sön 12–21

PM Indian Garden (restaurang)

Väldigt god indisk mat där många av de vegetariska rätterna kan enkelt göras veganska om du ber få dem utan smör. Det finns flera mycket goda grytor med spenat, linser, linser och grönsaker.  

Köpcentrum Kronan, Ronnebygatan 46, 371 33 Karlskrona

Mån-tor 10–23
Fre-lör 10–01
Sön 12–21

Elsas lilla krog (restaurang, café)

En mysig krog som serverar grön lunchbuffé 11:30-14:00 med varierande andel veganska alternativ. Mycket veganskt på menyn: grillmacka med jackfruit, sallad med vegokött, kikärtswrap, kikärts- och zucchinibiff, bakad potatis med vegocreme samt pizza. Till fika finns det rawboll och växtmjölk till kaffet/teet.

Ronnebygatan 30, Karlskrona

Mån 10–21
Tis-tor 10–22
Fre-lör 10–23
Sön 11–21 

Det är tack vare våra medlemmars stöd som vi kan fortsätta sprida vego i tidningar, reklam och här på webben. Som månadsgivare stödjer du Djurens Rätts arbete för djuren med valfri summa via autogiro. I gåvan ingår ditt medlemskap och vetskapen om att du är med och gör skillnad för djuren, varje dag.

Ladda ner vårt nya inspirationsmagasin - helt kostnadsfritt!

Ladda ner

Prenumerera på vegobrevet

Håll dig uppdaterad om vad som händer här och i vegovärlden