Hoppa till huvudinnehåll
Tre personer sitter och äter på veganska mackor på en pub
Vegokoll

Här kan du äta veganskt i Uppsala under Veganuari!

Vi vet att det blir många tips centrerad kring storstäderna Stockholm, Göteborg och Malmö när det kommer till veganskt. Därför har vi bett Djurens Rätts lokala organisationer runt om i landet att skicka in tips på vart du kan äta som vegan. Här kommer våra bästa tips från Uppsala, klicka på länkarna för att se våra bästa tips i Karlskrona och Luleå.

Los Vegos  (restaurang, café)

Bra lunch med dagens varmrätt och varma mackor. Stort urval av fika såsom tårtor, cheesecake och kakor. Allt är veganskt! Bra fika och ligger väldigt centralt.

Svartbäcksgatan 21, Uppsala 
Mån-tis            Stängt
Ons-sön           10-19


Messob (restaurang)

Restaurang Messob är Uppsalas första och enda östafrikanska restaurang. Maten äts med injera, ett syrligt pannkaksliknande bröd, i stället för bestick. Kunnig och snäll personal som förklarar hur man gör! Större delen av menyn är vegansk och det framgår tydligt i menyn. Här finns även vegansk glass till efterrätt.      

Sturegatan 4A, Uppsala          

Mån-tor 17–22
Fre-lör 17–23
Söndag stängt  

Légume (restaurang)

Vegansk och vegetarisk lunchbuffe. Då Shotluckan har öppet så är det show bakom baren och det serveras enklare vegetarisk och vegansk barmat såsom hamburgare. Det är tydligt vad som är veganskt på buffen.

Drottninggatan 12, Uppsala        

Lunchbuffé
mån-fre 11–15

Shotluckan har öppet
tis-ons 20–23
tor-lör 19-03.       

Veganos (café)

Nyöppnat café med lunch där allt är veganskt. Fika, kakor, tårtor soppor och varma mackor. Mysigt intimt kafé med närhet till Fyrisån och butiker.

Svartbäcksgatan 19, Uppsala        

Mån-fre 11–18
Lör 11–17
Sön 11–18             

 

Miss Voon (restaurang)

Miss Voon har en vegetarisk meny med flertalet veganska rätter. Lyxig asiatisk fusion med många smårätter. Ligger längst upp på Hotel Elite med fantastisk utsikt över hela stan.

Suttungs gränd 6, Uppsala     

Mån-tor 17–22
Fre-lör 17–23 

Det är tack vare våra medlemmars stöd som vi kan fortsätta sprida vego i tidningar, reklam och här på webben. Som månadsgivare stödjer du Djurens Rätts arbete för djuren med valfri summa via autogiro. I gåvan ingår ditt medlemskap och vetskapen om att du är med och gör skillnad för djuren, varje dag.

Ladda ner vårt nya inspirationsmagasin - helt kostnadsfritt!

Ladda ner

Prenumerera på vegobrevet

Håll dig uppdaterad om vad som händer här och i vegovärlden