Hoppa till huvudinnehåll
Flera personer runt ett bord delar på veganska rätter
Vegokoll

Här kan du äta veganskt i Luleå under Veganuari!

Vi vet att det blir många tips centrerad kring storstäderna Stockholm, Göteborg och Malmö när det kommer till veganskt. Därför har vi bett Djurens Rätts lokala organisationer runt om i landet att skicka in tips på vart du kan äta som vegan. Här kommer våra bästa tips från Luleå, klicka på länkarna för att se våra bästa tips i Karlskrona och Uppsala.

Bastard Burgers (restaurang)

Bastard Burgers levererar cool inredning, lokal anknytning och vällagade burgare. Hela burgarmenyn finns i en vegansk tappning. Dippsåser och milkshake finns som veganska varianter också.

Stationsgatan 29, Luleå

Mån-tor 11–20
Fre 11–21
Lör 12–21
Sön 12–19

Still (restaurang)

Still är en lite finare restaurang med vällagad mat i den högre prisklassen. De har en vegansk trerättersmeny och enskilda rätter från övriga menyn som är veganska. Stilren inredning och bra service.

Storgatan 43, Luleå    

Mån 11–14
Tis-tor 11–14, 16–23
Fre 11–14, 16–00
Lör 11–00
Sön stängt 

 

Café Symphonie (lunchrestaurang)

Lunchrestaurang med fokus på färska råvaror. Omtyckt för sin stora salladsbuffé och det ingår en varm soppa varje dag. Stor valfrihet.

Skomakargatan 10, Luleå.     

Mån-fre 10–15
Lör-sön stängt              

Alcatraz (restaurang)

Alcatraz är en stor restaurang med mycket mat att välja på och med fokus på thailändska och östasiatiska rätter. Stora delar av menyn går anpassa till att få vegansk. Fråga om detta! Restaurangen ligger lite utanför stan.

Stantgatan 12, Luleå

Mån-tors 10:30–22
Fre-lör 11–22
Sön 12–22 

Espresso house (café)

Espresso House har gott fika, det ligger centralt och har generösa öppettider. Hundar är välkomna i hela fiket! Här serveras wraps, fika, sallader och kaffedrycker av olika slag.

Smedjegatan 20, Luleå

Mån-fre 7–22
Lör 8–22
Sön 9–21

Det är tack vare våra medlemmars stöd som vi kan fortsätta sprida vego i tidningar, reklam och här på webben. Som månadsgivare stödjer du Djurens Rätts arbete för djuren med valfri summa via autogiro. I gåvan ingår ditt medlemskap och vetskapen om att du är med och gör skillnad för djuren, varje dag.

Ladda ner vårt nya inspirationsmagasin - helt kostnadsfritt!

Ladda ner

Prenumerera på vegobrevet

Håll dig uppdaterad om vad som händer här och i vegovärlden