Hoppa till huvudinnehåll
En vegansk hamburgare på ett färgglatt bord och en mörk bakgrund
Vegokoll

Peas of Heaven skapar framtidens veganska hamburgare

Den världsberömda kocken och entreprenören Marcus Samuelsson ingår i ett partnerskap med det framstående svenska växtbaserade livsmedelsföretaget Peas of Heaven. Den första produkten är MBoom Burger, en revolutionerande vegansk hamburgare gjord på ärtor och svamp. 

Från Harlem till Härryda har vi utvecklat Sveriges godaste veganska burgare, säger Marcus Samuelsson. 

År 2019 rekonstruerade bröderna Lucas och Marcus Karlsson, fjärde generationens köttproducenter, det hundraåriga familjeföretaget Härryda Karlsson för att satsa helhjärtat på växtbaserad mat. Idag är Peas of Heaven en ledande aktör inom veganska livsmedel med ett långsiktigt mål att förbättra dagens och kommande generationers vardag.

För drygt ett år sedan introducerades Marcus och Lucas Karlsson med den internationellt hyllade stjärnkocken och New York-baserade Marcus Samuelsson, som delar bolagets visioner om en bättre och mer hälsosam gastronomisk framtid, och ett samarbete initierades.

Det var en omedelbar klick; vi förenades i en orubblig passion för kompromisslös street food och strävan efter verklig förändring – inte bara för idag eller imorgon, utan för de kommande tio till tjugo åren. Det har varit en fantastisk resa, från Harlem till Härryda, där vi utvecklat över fyrtio olika versioner av burgaren för att slutligen nå den ultimata smaken och texturen, säger Marcus Samuelsson.

Som bolag strävar vi långsiktigt efter att normalisera inställningen till vegansk mat. Att utmana, skapa och forma framtidens mat i samarbete med en av världens främsta och innovativa kockar utgör en fantastisk möjlighet för oss. Vi ser fram emot att fortsätta växa som företag och expandera till nya marknader tillsammans med Marcus, säger Lucas Karlsson, grundare Peas of Heaven.

Den första produkten är MBoom Burger, en växtbaserad hamburgare baserad på en unik kombination av ärtor och svamp som skapar naturlig umami, en uttrycksfull textur och ger en ultimat stekyta.

MBoom Burger lanseras initialt exklusivt hos Bastard Burgers och kommer att bli det permanenta växtbaserade proteinet på den gröna menyn. Bastard Burgers, nyligen belönade med utmärkelsen “Årets Vegoburgare”, har bidragit med sin expertis under utvecklingsprocessen.

Vi har länge sökt efter en ersättare till vår gröna meny och är stolta att introducera en svensk produkt, som varken kompromissar med smak eller kvalitet. Vi fick nyligen utmärkelsen “Årets Vegoburgare” av Burgerdudes, vi är trygga att vi tillsammans med Peas of Heaven och Marcus Samuelsson nu blir ännu bättre och kan med säkerhet säga att vi fortsatt serverar Sveriges godaste veganska burgare, säger Simon Wanler, vd och medgrundare Bastard Burgers.

Lanseringen av MBoom Burger markerar starten på ett långsiktigt partnerskap mellan Peas of Heaven och Marcus Samuelsson. Just nu arbetar de tillsammans med  utvecklingen av flera produkter och ett större sortiment med ambitionen att etablera sig i dagligvaruhandeln och utvidga utrymmet för veganskt protein.

Det är vårt ansvar som kock och producenter att hjälpa till att sänka trösklarna, göra det enkelt för konsumenterna i vardagen och framförallt att skapa en otrolig, aptitretande produkt. För mig handlar det inte om ett antingen eller; det handlar om att skapa alternativ och möjligheter. Plantbaserad mat är framtiden och vi strävar efter att utbudet av veganskt protein ska vara lika omfattande och eftertraktad som kött inom de kommande fem åren, säger Marcus Samuelsson.

MBoom Burger lanseras exklusivt hos Bastard Burgers i Sverige den 23 februari. Under våren kommer den även att introduceras på Bastard Burgers restauranger i Norge och Finland.

 

Det viktigaste du kan göra för djuren är att välja bort dem från tallriken. Få mer inspiration bara ett klick bort! Du har möjligheten att vara en riktig hjälte i ditt val av mat genom att själv välja vego på tallriken. 

Ladda ner vårt nya inspirationsmagasin - helt kostnadsfritt!

Ladda ner

Prenumerera på vegobrevet

Håll dig uppdaterad om vad som händer här och i vegovärlden