
Nostalgitripp med Oatlys nyhet iKaffe Popcorn
Oatlys smaksatta sortiment av havredryck gör det lyxigare än någonsin att välja växtbaserat i kaffet. Nu lanseras en nyhet på tillfälligt besök: Oatly iKaffe Popcorn. Den nya smaken bjuder på en läcker nostalgitripp som för tankarna till karamelliserade popcorn och höstkvällar i biosalongen.
Nya Oatly iKaffe Popcorn gör det enklare och godare att sätta sin egen twist på bryggkaffet, espresson eller iskaffet. De fylliga och smöriga tonerna av karamell och rostad majs balanseras upp av en aning sälta, vilket passar utmärkt i såväl varma som kalla drycker. Skumma den, skaka den, experimentera fram nya smaker eller drick den som den är, med is!
Vi ser att allt fler kaffedrickare i Norden är sugna på nya typer av kaffe och kylda drycker. Popcorn är en smak som många har starka minnen till, och som är oväntat god både med och utan kaffe. Vi vill locka fler att välja växtbaserat och tror att popcorn kan bli en riktig hit, säger Ilse Siekkinen, General Manager Nordics.
Tidigare i år lanserade Oatly iKaffe Caramel och Oatly iKaffe Vanilla i samarbete med Espresso House. Likt de flesta av Oatlys produkter innehåller iKaffe Popcorn en låg andel mättat fett, drar nytta av havrefibrernas goda egenskaper och är en rik källa till kalcium, riboflavin och vitamin B12. iKaffe Popcorn finns tillgänglig i enlitersförpackningar i butikshyllor runtom i Sverige från och med mitten av september.
För att sätta guldkant på precis vilket tillfälle som helst har Oatly´s barista tagit fram ett enkelt recept på Sweet & Salty Popcorn Latte – precis lika god varm som kall.
Sweet & Salty Popcorn Latte
Du behöver
200 ml Oatly iKaffe Popcorn
En nypa salt
En dubbel espresso (40ml)
20ml vegansk karamellsås
Is
Valfritt: Karamellpopcorn (Chupa Chups och Garants karamellpopcorn är veganska)
Så gör du den kall:
- Fyll ett glas med is
- Ringla karamellsås längs med glasets kant.
- Häll i Oatly iKaffe Popcorn och tillsätt en nypa salt och rör om.
- Toppa med espresso.
- Garnera med karamellpopcorn.
Så gör du den varm:
- Ringla karamellsås längs med glasets kant och botten.
- Häll en dubbel espresso över karamellsåsen och tillsätt en nypa salt och rör om.
- Värm eller skumma Oatly iKaffe Popcorn och häll i glaset.
- Garnera med karamellpopcorn.