Hoppa till huvudinnehåll
Texten Beyond - Fried Chicken. Intill en bägare med veganska nuggets.
Vegokoll

KFC lanserar veganska nyheter i Sverige 

Under 2019 utförde KFC lyckade försök att servera veganska produkter både i Storbritannien och USA, nu kommer nyheterna till Sverige. 

Testerna som har genomförts i USA och Storbritannien har haft positiva utfall med köande kunder och slutsålda produkter. Efter en del rykten kan sajten Plant Based News bekräfta att året började med återkomsten av Quornburgaren i 900 restauranger över hela Storbritannien.  I USA samarbetade företaget med Beyond Meat. 

Mat och Klimat kontaktade KFC Sverige för att undersöka om företaget även planerade att lansera veganska produkter i Sverige och fick följande svar; 

Vi jobbar för fullt med att testa olika växtbaserade produkter och vårt mål är att lansera de första varianterna på KFC Sverige redan nu i april. De kommer då finnas på alla våra restauranger i Sverige och inte bara som ett test, säger Jesper Hollstrand, Chief marketing officer på KFC Sverige.

Kedjan som är betydligt mindre här i Sverige har ändå hunnit öppna 8 restauranger sedan 2015. Vilka produkter som ska lanseras under våren framgår inte av intervjun. 

 Vi samarbetar med KFC i Nederländerna och kommer lansera samma produkter där som här. Kanske att fler KFC länder hoppar på senare men från start är det vi och Nederländerna. 

Det viktigaste du kan göra för kycklingarna är att välja bort dem från tallriken. Beställ vårt kostnadsfria inspirationsmagasin Välj vego! och ta ett första steg mot en djurvänligare värld.

Ladda ner vårt nya inspirationsmagasin - helt kostnadsfritt!

Ladda ner

Prenumerera på vegobrevet

Håll dig uppdaterad om vad som händer här och i vegovärlden