Hoppa till huvudinnehåll
En bild på en vegansk buddha bowl tagen uppifrån
Vegokoll

Oh Mungoods nya vegobites på Holy Greens

Från den 15 november kommer Holy Greens utöka sitt vegosortiment med Oh Mungoods nya ready to eat vegobites. De blir då först ut med att servera de ekologiska mungbönsbitsen som är helt växtbaserade och utan tillsatser.

Salladsbaren Holy Greens lyfter in Oh Mungood på menyerna i ett nytt och spännande samarbete. Syftet är att kunna erbjuda ett utökat växtbaserat sortiment. Med de nya bitsen får man möjlighet till ett nytt protein som har mycket smak och baseras på rena och nyttiga råvaror.

På Holy Greens ska alltid det heliga gröna stå i främsta fokus och därför jobbar vi ständigt för att pusha de växtbaserade alternativen. Vi har länge letat efter en samarbetspartner som gör proteinrika produkter som smakar gott och samtidigt inte innehåller onödiga tillsatser. Det finns många veganska alternativ men tyvärr få som har både smaken och en ren ingredienslista. Vi tycker Oh Mungood har lyckats med allt och är megaglada över att äntligen få servera dem i vår nykomponerade Buddha Bowl, säger David Egonson, grundare och konceptansvarig.

Det här är ett samarbete som vi brinner väldigt starkt för. En tydlig vision med det vi gör är att få fler att välja växtbaserat för att de vill, inte för att de måste. Även att fler ska äta mat som är bra för kroppen utan att det är för krångligt. Detta är verkligen en vision som vi delar med Holy Greens och vi är själv väldigt tacksamma för hela deras koncept, säger Lisa Laurell, medgrundare och marknadsansvarig på Oh Mungood.

Bitsen görs på hela förgroddade mungbönor, råris, lök, vitlök, rödbeta och nyttiga kryddor. Ytterligare en fördel med Oh Mungoods produkter är att de med sin kombination av mungbönor och råris tillgodoser hela proteinbehovet med full aminosyrakedja. De är också rika på fibrer och antioxidanter. Produkten är fryst och kan ätas kall efter upptining och passar perfekt just för sallader, wraps och all form av catering.

Vi är väldigt stolta över den här produkten. Med dessa bits så har vi verkligen lyckats få fram en produkt som fyller ett behov på marknaden. Ärligt talat så tycker vi att de slår vilken torr falafel som helst i salladsbarerna. Både när det kommer till smak och konsistens. Du får samtidigt i dig fullvärdigt protein och alla nyttigheter från mungbönan, fortsätter Lisa Laurell.

De färdiga bitsen kan du också hitta i den nya vegowrapen som finns i SJs alla bistros. Sedan i maj kan du hitta Oh Mungoods mungbönsburgare på MAX alla restauranger under namnet Real Green. Denna släpptes även i en co-brandad förpackning ut mot handeln V.40.

OM OH MUNGOOD
Oh Mungood är den svenska, ekologiska uppstickaren inom växtbaserade livsmedel. Grundat 2020 och med en vision lika självklar som råvarorna i våra produkter: att skapa smakupplevelser som får dig på fall. Smakupplevelser som gör det enkelt att välja växtbaserat – inte för att du behöver, utan för att du vill. Idag hittas våra unika och hyllade Mung Bean Burgers, Bits, Neutral mince och Taco mince i över 500 butiker över hela landet och online. Sedan i maj finns också burgaren som Real Green på MAX alla restauranger.

OM HOLY GREENS
Holy Greens har sedan 2013 gjort det enkelt för människor att äta god och hälsosam mat som dessutom är bra för klimatet. På menyn står tolv kreativt komponerade sallader & bowls som alla görs direkt vid beställning. Alla rätter klimatmärks på menyn för att gästerna enkelt ska se vilken klimatpåverkan deras favorit har. Genom nära samarbeten med odlare runtom i landet kan de i stor utsträckning

Nu börjar det bli julstämning i appen Välj Vego! Ladda ner vår kostnadsfria app och invänta 1 december för en extra julig vegoupplevelse.

Ladda ner vårt nya inspirationsmagasin - helt kostnadsfritt!

Ladda ner

Prenumerera på vegobrevet

Håll dig uppdaterad om vad som händer här och i vegovärlden