Hoppa till huvudinnehåll
Vegansk marängtårta med jordgubbar på ett fat.
Vegokoll

6 fantastiskt goda veganska efterrätter

Friska, söta och snygga efterrätter kompletterar årets festligheter. Vi har en uppsjö av sötsaker bland våra veganska recept. Här har vi valt ut våra absoluta favoriter.  

4 enkla veganska efterrätter

Pannacotta

Den här efterrätten en vår all time favorite. Den ger intrycket att du har överansträngt dig för att imponera. Men i själva verket har du bara kokat vegetabilisk grädde med gelésocker och smaksatt den med t.ex. vanilj, hällt upp i serveringsskålar och serverat. LIFE HACK.

Frisk citronmousse

Säg att du har ätit buffé, och som majoriteten av befolkning saknar du självkontroll för att äta lagom - utan du äter tills din magsäck ropar efter hjälp. DÅ är det fantastisk bra med en lätt efterrätt som denna. Frisk, syrlig, söt och lätt för magen.

Brownie raw

Vi kan ha tjatat klart om raw brownies, men att finna riktigt goda raw bakelser kan många tycka är svårt. Det är alltför ofta kokossmaken tar över kakan (inte som bounty utan mer som kokosvatten). Men dessa godbitar kan lura även dem som inte gillar raw food. Helt fantastisk goda, bra helglyx tycker vi!

Chokladbitar med kokos

När vi ändå inne är på choklad valde vi att ta fram ett “bounty” recept. Små chokladbitar med somrig kokosfyllning inuti. De är enkla att göra och går hem hos de flesta. Har du några spexiga silikonformar för isbitar hemma kan du göra mycket roliga former.

2 mer avancerade veganska recept

Vegansk marängtårta med jordgubbar på ett fat.

Vegansk gräddtårta med jordgubbar

En fantastiskt god och somrig tårta. De veganska marängbottnarna görs med kikärtsspad istället för ägg. Marängbottnar kräver lite förberedelse (som maräng alltid gör), men själva tårtan är superenkel att slänga ihop precis innan serveringen. Fyllning och garnering går att variera. Välj dina favoritbär eller exotiska frukter.

Syrlig citronpaj

En perfekt kombination av sötma och syrlighet. Vi har testat många recept men aldrig funnit en där sötman inte tar över och döljer citronens egenskaper. Nu har vi äntligen jobbat fram och uppdaterat vårt recept på syrlig citronpaj.

Det är tack vare våra medlemmars stöd som vi kan fortsätta sprida vego i tidningar, reklam och här på webben. Som månadsgivare stödjer du Djurens Rätts arbete för djuren med valfri summa via autogiro. I gåvan ingår ditt medlemskap och vetskapen om att du är med och gör skillnad för djuren, varje dag.

Ladda ner vårt nya inspirationsmagasin - helt kostnadsfritt!

Ladda ner

Prenumerera på vegobrevet

Håll dig uppdaterad om vad som händer här och i vegovärlden