Hoppa till huvudinnehåll
Fyra glas med pannacotta, dekorerad med hallon och blåbär.

Vegansk vaniljpannacotta

En perfekt vegansk efterrätt som går att variera i all evighet, testa att byta ut mot kokosgrädde eller byt ut vanilj mot kardemumma och hitta nya favoriter.

60 min
Nyår
Veganiserad
Efterrätt

Ingredienser

8 portioner
5 dl havregrädde
1 dl gelésocker
1 tsk vaniljpulver (eller 1 vaniljstång)
1 tsk citronsaft
50 g bär
  1. Blanda havregrädde med gelésocker, vaniljpulver och citronjuice. Koka upp i en kastrull på medelvärme och låt sen koka i 1-3 minuter.
  2.  Häll upp i portionsglas och låt stå i kylskåp i 30-50 minuter beroende på mängd pannacotta i glasen och temperatur i kylskåpet. Toppa med söta och syrliga bär och servera!

Ladda ner vårt nya inspirationsmagasin - helt kostnadsfritt!

Ladda ner

Prenumerera på vegobrevet

Håll dig uppdaterad om vad som händer här och i vegovärlden