Hoppa till huvudinnehåll

Färsk vegansk cavatelli med grönkål, rostad pumpa, libbsticka och kålbuljong

För de gångerna du vill briljera lite extra hemma i köket och få hem den där äkta fina restaurang-känslan: hemmagjord vegansk pasta! Cavatelli är alltså som små pastaskal som du nu ska få göra från scratch. Passar utmärkt på den finare italienska middagen, eller varför inte som huvudrätt till nyårsmiddagen? Kockarna från kvarterskorgen Österlånggatan 17 bjuder oss på detta imponerande recept, tacka dem senare! Se dock till att börja laga maten i god tid, eftersom att grönsakerna ska sjuda i ugnen i 12 timmar.

OBS! Minst 1 timme för degen att vila + 12 timmar för grönsakerna att sjuda i ugnen
Högtider
Middag
Nyår
Imponera

Ingredienser

Färsk cavatelli

400g Durumvetemjöl
250g Iskallt vatten
50g Kokosolja
5g Salt

Grönkål, rostad pumpa, libbsticka och kålbuljong

200g Grönkål plockad och sköljd
300g Butternut pumpa skuren i 2x2cm
20g Libbsticka
1msk Soja
1msk Pumpakärnolja
1kg Vitkål
100g Gullök
100g Rödlök
10g Backtimjan
Skalet ifrån pumpan
Stjälkarna ifrån grönkålen
Stjälkarna ifrån libbstickan
3kg Vatten
100g Libbsticka
10g Sherryvinäger
5g Salt
  1. Mixa durumvetemjöl i en matberedare och tillsätt iskallt vatten, kokosolja och salt. Pastadegen ska bli till ett ”grus”, blanda sedan degen förhand till en fast deg. Plasta pastadegen och vila degen i kylen i minst en timme. Gör sedan den pastasort du föredrar och behärskar. 
  2. Rosta vitkål, gullök och rödlök hårt i ugnen på 250C, grönsakerna skall få ganska mycket färg. Koka upp vatten och tillsätt grönsakerna, skalen, stjälkarna och timjan. Låt sjuda i ugnen på 100C i 12 timmar med lock på grytan. Sila sedan buljongen och smaka upp med salt, sherryvinäger och mixa ner libbsticka.
  3. Rosta pumpan i ugn på 200C i 5min, pumpan skall få fin färg. Dressa och massera grönkål med soja och pumpakärnolja. Koka pasta i rikligt saltat vatten till pastan flyter upp till ytan.
  4. Servera i djup tallrik, i botten av tallriken pasta, pumpa och grönkål. Slå sen på varm kålbuljong och toppa med libbsticka.

Ladda ner vårt nya inspirationsmagasin - helt kostnadsfritt!

Ladda ner

Prenumerera på vegobrevet

Håll dig uppdaterad om vad som händer här och i vegovärlden