Hoppa till huvudinnehåll
Tre runda minismörgåstårtor på en skärbräda i trä

Vegansk Räkbakelse

En räkbakelse är som en liten smörgåstårta med ostbågekross runt. I den här veganiserade versionen är fyllningen en vegansk skagenröra och ostbågekrossen är självklart på OLWs veganska ostbågar. En rätt att imponera med vid högtider eller när man bara vill lyxa till vardagen.

40 min
Veganiserad
Imponera
Högtider
Midsommar
Påsk

Ingredienser

4 portioner

Bröd

Jubileumskakor (formfranska funkar om man vill göra mindre bakelser)

Skagenröra

2 dl Oatly iFraiche
2 dl vegansk majonnäs
1 alspånsrökt tofu (230 gram)
1 rödlök
1 stor avokado (eller 2 små)
1 dl frusen hackad dill
3 msk röd tångrom
3 msk svart tångrom
½ pressad citron
salt & peppar

Dekoration

1 burk på mackan
1 dl vegansk majonnäs
OLW veganska ostbågar
salladsblad
½ citron i klyftor
hackad rödlök (det som är kvar från skagenröran)
tångrom
färska dillkvistar
  1. Börja med skagenröran: tärna tofun och avokadon, finhacka rödlöken och blanda ihop alla ingredienser. 
  2. Varva bröd och skagenröra. En "bakelse" ska ha 3 bröd. 
  3. Blanda Oatly påMackan med vegansk majonnäs. Bre ut på sidorna av bakelsen. 
  4. Krossa ostbågarna, ett tips är att lägga dem i en plastpåse och kavla ut ostbågarna tills det blivit fint kross. 
  5. Rulla sidorna av bakelserna i ostbågskrossen.
  6. Ha på lite skagenröra ovanpå bakelsen. Lägg sedan på salladsblad, resten av skagenröran, tångrom i olika färger, citronklyftor, resten av rödlöken och dillkvistar.
  7. Klart!

Det viktigaste du kan göra för djuren är att välja bort dem från tallriken. Få mer inspiration bara ett klick bort! Du har möjligheten att vara en riktig hjälte i ditt val av mat genom att själv välja vego på tallriken.

Ladda ner vårt nya inspirationsmagasin - helt kostnadsfritt!

Ladda ner

Prenumerera på vegobrevet

Håll dig uppdaterad om vad som händer här och i vegovärlden