Hoppa till huvudinnehåll
Amerikanska pannkakor staplade på ett grått fat med jordgubbar och hallon

Veganska kanel- & bananpannkakor

Veganska kanel- & bananpannkakor i form av amerikanska pannkakor. Snabbt, gott och fullt med fullkorn! Det går bra att byta ut vetemjölet till bovetemjöl så att det blir glutenfritt.

15 min
Frukost
Under 30 min
Billiga veganska recept
Veganiserad
Glutenfritt

Ingredienser

2,5 dl havregryn
1 dl vetemjöl (bovetemjöl funkar också)
3,5 dl växtdryck
2 bananer
2 tsk bakpulver
½ tsk salt
valfri mängd kanel
  1. Släng i alla ingredienser i en mixer tills smeten blir slät
  2. Stek i rapsolja tills pannkakorna har fått fin yta
  3. Servera med färska bär och agave eller sirap

Få mer inspiration! Du kanske vill hjälpa till att rädda klimatet med grönare matval, kanske vill du äta bättre mat för kroppen eller du kanske bara ogillar tanken på att djur föds upp i industrier för att bli mat? Du har möjligheten att vara en riktig hjälte i ditt val av mat genom att själv välja vego på tallriken.

Ladda ner vårt nya inspirationsmagasin - helt kostnadsfritt!

Ladda ner

Prenumerera på vegobrevet

Håll dig uppdaterad om vad som händer här och i vegovärlden