Hoppa till huvudinnehåll
Saffransgranola i en glasbägare på ett mörkt bord.

Julig vegansk saffransgranola

Fantastiskt veganskt recept till jul och när helst man är sugen på saffran!

40 min
Högtider
Jul
Glutenfritt
Efterrätt
Frukost
Snacks
Sojafritt

Ingredienser

5 dl havregryn (välj glutenfri vid celiaki)
2 dl solrosfrön
1 dl pumpakärnor
1 dl koncentrerad äppeljuice
½ g saffran
2 msk rapsolja
2 msk agavesirap
2 krm salt
  1. Sätt ugnen på 175 grader. Blanda havregryn, solrosfrön och pumpakärnor i en bunke.
  2. Koka upp äppeljuicen och tillsätt saffran, olja, agavesirap och salt. Blanda ordentligt!
  3. Häll vätskan i bunken tillsammans med de torra ingredienserna och blanda återigen. 
  4. Ta fram en plåt med bakplåtspapper och häll ut granolan jämnt över plåten. Ställ i mitten av ugnen och rosta i cirka 25 minuter. Rör om då och då så att inget bränns vid.

* Portioner: 8 DL

Ladda ner vårt nya inspirationsmagasin - helt kostnadsfritt!

Ladda ner

Prenumerera på vegobrevet

Håll dig uppdaterad om vad som händer här och i vegovärlden