Vegansk Cevice på saltbakade rödbetor
Kockarna från fina kvarterskrogen Österlånggatan 17 i Gamla Stan i Stockholm bjuder oss på det här fantastiska receptet på vegansk cevice - den kommer garanterat imponera middagsgästerna! Passar perfekt som till exempel förrätt till finmiddagen.
Ingredienser
Cevice på saltade rödbetor
500g Rödbetor
              500g Gulbetor
              1kg Salt
              50g Gurka i kuber 1x1cm
              50g Vattenmelon i kuber 1x1cm
              50g Rödbeta tunt hyvlad
              50g Gulbeta tunt hyvlad
          Krämig het citronett
100g Sojayoghurt
              50g Citronjuice
              10g Limejuice + zest
              5g Chiliflakes
              ½ Mogen avokado
          Marcona mandlar och krasse
75g Hackade marcona mandlar
              10g Vattenkrasse
              15g Smörgåskrasse
          - Häll ut salt på ett bleck och sedan betorna, baka i 180C till mjuka rakt igenom.
 - Kyl ner och skala betorna. Tärna betorna i oregelbunda bitar om ca 2x2cm
 - Mixa sojayoghurt, avokado, citronjuice, limejuice och chili till en krämig dressing.
 - Blanda upp betor, gurka, melon i dressingen och lägg upp i djup tallrik, toppa sedan med hackade mandlar.
 - Täck sedan allt med tunt hyvlad beta, klippt krasse och limezest.