Hoppa till huvudinnehåll
Glasskål med citronmousse och granatäppelkärnor framför en träskiva med granatäpplen och citroner.

Vegansk citronmousse

Recept med vegansk citronmousse som är fräsch och frisk! Passar bra som efterrätt, särskilt vid påsk eller midsommar. Servera gärna med granatäpple! Från kokboken "Helt enkelt veganskt"

60 min
Efterrätt
Fika
Midsommar
Påsk

Ingredienser

4 portioner

1 dl citronjuice
½ dl gelésocker
2 dl vegansk vispgrädde
1 tsk citronzest
1 dl granatäpplekärnor
  1. Koka upp citronjuice tillsammans med gelésocker. Låt koka en minut och dra sedan av det från plattan.
  2. Vispa grädden luftig. Tillsätt vätskan från kastrullen och citronzest till grädden och vispa igen. Servera i skålar eller glas och låt vila i kylskåp i 30-60 min.
  3. Servera med goda, syrliga granatäpplekärnor.
Thumbnail

Ladda ner inspirationsmagasinet gratis!

Ladda ner

Prenumerera på vegobrevet

Håll dig uppdaterad om vad som händer här och i vegovärlden