Hoppa till huvudinnehåll
Vegansk tiramisu

Vegansk Tiramisu

Den italienska klassikern Tiramisu i vegansk tappning. Kommer från Tara Punzones kokobok Vegana Italiana.

Efterrätt

Ingredienser

6 portioner

Cashew Mascarpone

6,5 dl naturella cashewnötter
2 paket silkestofu (à ca 400 g)
2,5 dl agavesirap
2 dl naturell kokosolja
2,5 dl osötad sojamjölk
1 msk vaniljpulver
0,5 tsk havssalt

Espresso

5 dl bryggd, kall espresso
2 msk agavesirap
6 cl mörk rom

Tiramisu

Veganska savoiardikex eller vaniljkakaor
1 msk kakaopulver (för pudring)
  1. Gör cashew mascarponen: blötlägg cashewnötterna i vatten i minst 4 timmar. Häll av och skölj dem noggrant innan du använder dem. 
  2. I en kraftfull mixer, kombinera cashewnötterna, silkestofun, agavesirapen, kokosoljan, sojamjölken, vaniljpulvret och saltet. Mixa tills det blir helt slätt och krämigt. 
  3. Häll över blandningen i en skål och ställ in i kylskåpet för att stelna och svalna till ungefär 4°C. 
  4. I en medelstor skål, vispa ihop espresso, agavesirap och rom. 
  5. Montera tiramisun: Lägg ett lager veganska savoiardikex eller vaniljkakor i botten på en form som är cirka 15 x 20 cm (minst 7 cm djup). Häll på hälften av espressoblandningen över kakorna så att de blir helt genomdränkta. Tillsätt ett tjockt lager cashew mascarpone (använd hälften av mascarponen). Jämna till ytan. 
  6. Lägg på ett nytt lager kakor och häll resten av espressoblandningen över så att de också blir ordentligt blöta. Tillsätt det andra lagret mascarpone. Jämna till ytan. 
  7. Ställ formen i kylskåpet och låt tiramisun stå och sätta sig i minst 4 timmar innan servering. 
  8. Pudra över kakaopulver vid servering. Använd en sil eller sikt för att få ett jämnt lager utan klumpar. 

Vill du äta mer vego? Ladda ner vår kostnadsfria app Välj Vego och få tillgång till aktuella utmaningar. Det finns också möjlighet att starta egna utmaningar! Välj hur mycket vego du vill äta (frukost, lunch, middag eller alla) och bjud in vänner. Starta dina nya vegovänliga vanor idag! 

Ladda ner vårt nya inspirationsmagasin - helt kostnadsfritt!

Ladda ner

Prenumerera på vegobrevet

Håll dig uppdaterad om vad som händer här och i vegovärlden