
Ingredienser
Cashew Mascarpone
6,5 dl naturella cashewnötter
2 paket silkestofu (à ca 400 g)
2,5 dl agavesirap
2 dl naturell kokosolja
2,5 dl osötad sojamjölk
1 msk vaniljpulver
0,5 tsk havssalt
Espresso
5 dl bryggd, kall espresso
2 msk agavesirap
6 cl mörk rom
Tiramisu
Veganska savoiardikex eller vaniljkakaor
1 msk kakaopulver (för pudring)
- Gör cashew mascarponen: blötlägg cashewnötterna i vatten i minst 4 timmar. Häll av och skölj dem noggrant innan du använder dem.
- I en kraftfull mixer, kombinera cashewnötterna, silkestofun, agavesirapen, kokosoljan, sojamjölken, vaniljpulvret och saltet. Mixa tills det blir helt slätt och krämigt.
- Häll över blandningen i en skål och ställ in i kylskåpet för att stelna och svalna till ungefär 4°C.
- I en medelstor skål, vispa ihop espresso, agavesirap och rom.
- Montera tiramisun: Lägg ett lager veganska savoiardikex eller vaniljkakor i botten på en form som är cirka 15 x 20 cm (minst 7 cm djup). Häll på hälften av espressoblandningen över kakorna så att de blir helt genomdränkta. Tillsätt ett tjockt lager cashew mascarpone (använd hälften av mascarponen). Jämna till ytan.
- Lägg på ett nytt lager kakor och häll resten av espressoblandningen över så att de också blir ordentligt blöta. Tillsätt det andra lagret mascarpone. Jämna till ytan.
- Ställ formen i kylskåpet och låt tiramisun stå och sätta sig i minst 4 timmar innan servering.
- Pudra över kakaopulver vid servering. Använd en sil eller sikt för att få ett jämnt lager utan klumpar.