Hoppa till huvudinnehåll
Minchokladmoussepaj

Vegansk mintchokladmoussepaj

Lättbakad mintchokladmoussepaj med frasig divestivebotten och krämig mintchokladmousse. En riktig höjdarkaka som dessutom är vegansk!

25 min
Fika
Efterrätt

Ingredienser

15 digestivekex
100 gram mjölkfritt margarin
3 dl växtbaserad grädde
100 gram vegansk choklad
100 gram vegansk mintchoklad
  1. Smält margarinet och blanda ihop med digestivekexen i en matberedare
  2. Tryck ut digestiveblandningen i en pajform (diameter 22 cm)
  3. Grädda 10 minuter i ugnen på 175 grader
  4. Vispa 1,5 dl grädde
  5. Värm upp 1,5 dl grädde tillsammans med chokladen så den smälter
  6. Blanda chokladsmeten med den vispade grädden och ställ i kylskåpet minst 30 minuter
  7. Bre sedan över moussen i pajskalet
  8. Låt vila i kylen innan den serveras

Nu börjar det bli julstämning i appen Välj Vego! Ladda ner vår kostnadsfria app och invänta 1 december för en extra julig vegoupplevelse.

Ladda ner vårt nya inspirationsmagasin - helt kostnadsfritt!

Ladda ner

Prenumerera på vegobrevet

Håll dig uppdaterad om vad som händer här och i vegovärlden