Hoppa till huvudinnehåll
Tre grönkålsgranar på en skärbräda i trä med grönkål runt

Grönkålsgranar med vegansk färskost

De här veganska grönkålsgranarna är både tjusiga och goda, och är mycket enklare att göra än vad de ser ut. Perfekt att ha på julbordet eller till glöggmyset!

40
Jul
Förrätt
Lunch
Middag
Fika

Ingredienser

2 förpackningar växtbaserad smördeg, ex Coops egna
300 gram vegansk färskost, ex Oatly naturell
100 gram grönkål
1 dl hackade valnötter
100 gram riven vegansk mögelost, ex Green Vie Blue
Salt & peppar

Extra

Olja att steka i
Växtdryck att pensla med
Grillspett i trä
  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Rensa och riv 100 gram grönkål i bitar, stek i olja (raps eller oliv).
  3. Blanda ihop grönkål, färskost, valnötter, mögelost, salt och peppar.
  4. Brev ut blandningen på ett ark smördeg. Lägg på det andra arket ovanpå, kant i kant. 
  5. Skär ca 2 cm breda remsor på arkets kortsida. Forma remsorna till granar och stick igenom en grillpinne som håller granen på plats. 
  6. Pensla granarna med växtdryck och ställ in i mitten av ugnen i ca 30 minuter, eller tills granarna är gyllengräddade.

Få mer inspiration ett klick bort! I vårt inspirationsmagasin får du veganska bakningstips, recept, inköpslista och massor hjälpsamma vegotips! 

Ladda ner vårt nya inspirationsmagasin - helt kostnadsfritt!

Ladda ner

Prenumerera på vegobrevet

Håll dig uppdaterad om vad som händer här och i vegovärlden