Hoppa till huvudinnehåll
Växtbaserat julbord

Brysselkålssallad med apelsin

Det här är en väldigt enkel och supergod brysselkålssallad till julbordet. Här mildras beskan i kålen vid tillagningen genom att steka den och balanserar den med sötman och syran hos de övriga ingredienserna. Kombon är grym. Receptet kommer från Gustav Johanssons kokbok Vegansk Husmanskost.

Jul

Ingredienser

4 portioner
300 g brysselkål
2 apelsiner
½ dl sötmandel
½ rödlök
½ dl kruspersilja, plus lite till servering
1 tsk sirap
2 msk rapsolja
Salt och peppar
  1. Skölj och dela brysselkålen på mitten. Hetta upp en stekpanna med rapsolja, lägg i brysselkålen och salta och peppra. Stek på hög värme tills de får fin färg, cirka 10 minuter. 
  2. Skala en apelsin, putsa bort den vita hinnan på utsidan och filea den. 
  3. Rosta mandlarna i en torr stekpanna tills de får lite färg och doftar gott. Grovhacka dem. 
  4. Skiva löken tunt och hacka persiljan. Blanda i en skål tillsammans med brysselkål, apelsinfiléer och mandlar. Pressa över saft från den andra apelsinen, ringla över sirap och rapsolja, salta och peppra och toppa med lite extra persilja. Servera ljummen.  

Vill du äta mer vego? Ladda ner vår kostnadsfria app Välj Vego och få tillgång till aktuella utmaningar. Det finns också möjlighet att starta egna utmaningar! Välj hur mycket vego du vill äta (frukost, lunch, middag eller alla) och bjud in vänner. Starta dina nya vegovänliga vanor idag! 

Ladda ner vårt nya inspirationsmagasin - helt kostnadsfritt!

Ladda ner

Prenumerera på vegobrevet

Håll dig uppdaterad om vad som händer här och i vegovärlden