 
  Veganska semlor
Vem älskar inte en riktigt god semla? Tillsammans med några av Sveriges främsta semmelbagare på Stora Bageriet vill Oatly göra det enkelt att baka och bjuda sina nära och kära på en växtbaserad variant som är minst lika god för smaklökarna men kanske lite godare för samvetet!
Ingredienser
Vetedeg
2,5 dl Oatly Havredryck 2,8% 
              550g vetemjöl 
              100g socker 
              100g margarin 
              10g salt 
              10g kardemumma 
              25g jäst
          Semmelfyllning
500g mandelmassa 
              1st riven bittermandel 
              3 g salt 
              50 g rostad och hackad mandel 
              Vatten efter konsistens 
              0,5 l Oatly iMat Visp 
              Florsocker
          Semmelfyllning:
- Blanda allting i en bunke utom vatten.
- Vispa allt med en elvisp och häll sakta ned vattnet tills du får en fin textur på semmelfyllningen.
Deg
- Blanda alla ingredienser i en köksassistent. Kör långsamt i ca 5 min tills allt är blandat och öka sedan hastigheten till en mellanhastighet i ca 20 minuter tills degen är färdigkörd.
- Gör ett glutenprov genom att göra en liten boll av en bit deg. Degen ska kännas elastisk när du drar i den och inte gå sönder.
- Stjälp upp degen på ett bord och väg upp bullar à 60g. Rundriv bullarna och lägg på plåt med papper.
- Jäs under duk i ca 2h (till dubbel storlek)
- Baka av bullarna på 190 grader i ca 5-6 min.
- Låt svalna. Klipp eller skär ett lock. Spritsa i semmelfyllning, vispa Oatly iMat Visp och spritsa på. Lägg på locket och sikta florsocker.
 
     
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
  