Veganska smårätter till sommarbröllop
Det är många som gifter sig under sensommaren, för många är den stora dagen ganska dyr med catering för både mat och tårta. Vill du spara några kronor kan du tillsammans med dina närmsta göra maten själva. Här har vi samlat några recept som gör sig bra vid en finare buffé.
Grön ärtsoppa med sting
Gröna ärtor kan vara den godaste baljväxten av de alla. Med vanliga frysta gröna ärtor kan du mixa ihop en krämig soppa med sting som serveras i ett glas. En fin färgklick vid buffébordet.
Fetafyllda auberginerullar
Dessa fina auberginerullar fylls vanligen med fetaost och yoghurt, vi har enkelt veganiserad rätten med Violifes veganska fetaost ”Greek White” som vi har blandat ihop med tjock växtgurt. Servera gärna med tandpetare.
Ugnsbakad paprika med krämig fyllning
Fyllningen i dessa paprikor går att variera i all evighet. Här har vi fylld de med ris och linser men det går lika bra att bara ha en färsfyllning med stekt lök och majs . Möjligheterna är oändliga och de är supersnygga att ha på buffébordet.
Frisk citronmousse
Att ha friska och lätta efterrätter är ganska klokt vid buffébord. Den här luftiga och syrliga moussen gör sig bra under hela sommaren, den består av växtbaserad vispgrädde och gelésocker tillsammans citronjuice och granatäpplekärnor.
Carpaccio på tre sorters betor
Carpaccio på olika sorters betor är otroligt enkelt och gott att bjuda på. Allt du behöver en mandolin eller en riktig bra kniv för att få tunna skivor. Servera precis som de är eller tillsammans med lite färskbröd.
Smördegspaj med soltorkade tomater och oliver
Att sätta ihop en långpanna av dessa små smördegspajer är tacksamt. Köp färdig smördeg (ja, de flesta smördeg innehåller inget smör!) och toppa med karamelliserad lök, soltorkade tomater, oliver och en klick vegansk crème fraiche med rödlök och dill. Fantastisk gott!
Egengjord cashewost
Att ha ostbricka är också riktigt uppskattad vid buffé och att göra egen cashewost är inte särskild svårt. Servera tillsammans med kex, marmelad, fikon eller tapenade.