Hoppa till huvudinnehåll
Veganska fyllda paprikor på en skärbräda

Vegansk ugnsbakad paprika med krämig fyllning

Fyllningen på dessa veganska fyllda paprikor går att variera i all evighet. Testa att tillsätta majs eller byt ut linserna mot vegofärs. Möjligheterna är oändliga!

50 min
Billiga veganska recept
Barnvänligt
Glutenfritt
Middag
Sojafritt
Nötfri

Ingredienser

4 portioner
4 dl kokta gröna linser
4 dl kokt ris
2 gula lökar
2 tsk tomatpuré
1 tsk spiskummin
1 msk paprikapulver
salt och peppar
8 paprikor
olja eller matfett till stekning
100 g riven, smältbar vegansk ost
  1.  Börja med att finhacka löken. Fräs den i olja i en stekpanna och tillsätt det kokta riset, linserna, tomatpurén och kryddorna. Blanda väl och stäng av plattan.
  2. Sätt ugnen på 200 grader och koka under tiden paprikorna i tre minuter innan du fyller dem med risblandningen.
  3. Ställ paprikorna på en plåt och gratinera i 30-40 minuter. Riv över smältbar ost precis innan servering. 
    Veganska fyllda paprikor på en skärbräda

Ladda ner inspirationsmagasinet gratis!

Ladda ner

Prenumerera på vegobrevet

Håll dig uppdaterad om vad som händer här och i vegovärlden