Hoppa till huvudinnehåll
Vegansk ris a la malta i en dessertskål

Vegansk ris a la malta

Vegansk ris a la malta är ett absolut måste vid jul. Det går smidigt att ordna denna dessert eftersom den i princip sköter sig själv. Servera tillsammans med rårörda lingon, mandarinklyftor eller andra favoritbär och frukt. Vi kokar in gröten i växtbaserad mjölk och skippar vatten helt och hållet för en krämigare konsistens. Du kan givetvis välja att koka den på traditionellt sätt, först med saltat vatten och sedan med växtbaserad mjölk.

60 min
Jul
Efterrätt
Barnvänligt
Billiga veganska recept
Glutenfritt
Nötfri

Ingredienser

8 portioner
2 dl grötris
8–9 dl växtbaserad dryck
2,5 dl alpro airy
1 msk florsocker
½ tsk vaniljpulver
500 g bär eller mandarinklyftor
  1. Börja med att koka gröten på medelvärme i  cirka 45 minuter. Rör om då och då så att det inte bränns i botten.
  2. När gröten börjar bli klar kan du vispa upp den växtbaserad grädden, vi använder Alpros airy & creamy för att den blir luftigast.
  3. Låt gröten svalna en stund innan du tillsätter grädden om rör om ordentligen. Blanda florsocker och vaniljpulver i en liten skål och smaksätt gröten. Vi är sparsamma med socker men smaka av och känn efter det du tycker är godast.
  4. Servera med rårörda lingon, olika bär, mandarinklyftor eller det du tycker är godast!  
    Vegansk ris a la malta i en dessertskål

Inspirationsmagasin till din dörr – Gratis!

Beställ hem

Prenumerera på vegobrevet

Håll dig uppdaterad om vad som händer här och i vegovärlden

Lämna följande fält tomt