Hoppa till huvudinnehåll
Vegansk cashewost toppad med chiliflingor på en skärbräda.

Vegansk cashewost

Gör egen vegansk ost på cashewnötter. Testa att variera smaksättningen efter eget tycke! Passar perfekt till ostbrickan som både förrätt eller efterrätt.

50 min
Frukost
Grundrecept
Såser & tillbehör
Förrätt
Midsommar

Ingredienser

3 dl cashewnötter, blötlagda eller kokta
2 msk citronjuice
2 msk växtgrädde
3 msk b-jäst
1 msk chiliflingor
  1. Blötlägg cashewnötterna i minst tre timmar eller koka de kraftigt i 20 min. 
  2. Mixa cashewnötterna med citronjuice, växtgrädde och b-jäst med antingen en kraftig mixer eller matberedare till du får en slät blandning.
  3. Forma blandningen till önskad form och plasta in. Låt cashewosten bli kall i kylskåpet. 
  4. Ta ut osten ur plasten och strö på valfri smaksättning som chiliflingor, sesamfrön med gräslök eller svartpeppar. 
    Veganska cashewostar på en bricka intill vindruvor

Ladda ner inspirationsmagasinet gratis!

Ladda ner

Prenumerera på vegobrevet

Håll dig uppdaterad om vad som händer här och i vegovärlden