Hoppa till huvudinnehåll

Vegansk rödvinssås

En god rödvinssås som passar bra ihop med exempelvis örtmarinerade filéer.

30 min
Såser & tillbehör
Måltid

Ingredienser

4 portioner

Ingredienser

1 schalottenlök, cirka 60 g
1 skivad morot, cirka 100 g
2 msk veganskt margarin
1 msk tomatpuré
3 msk rårörsocker
4 ½ dl rött vin
1 tsk japansk soja
1 tärning buljong upplöst i 1 dl vatten
4 msk majsstärkelse
3 dl vatten
  1. Skala och finhacka löken och skiva moroten tunt på längden.
  2. Koka ihop alla ingredienser utom majsstärkelsen och låt koka i 15 minuter.
  3. Sänk sen värmen och tillsätt majsstärkelsen under omrörning.
  4. Låt sjuda ytterligare 15 minuter, sila av och servera.

Ladda ner inspirationsmagasinet gratis!

Ladda ner

Prenumerera på vegobrevet

Håll dig uppdaterad om vad som händer här och i vegovärlden