Hoppa till huvudinnehåll
Vegansk färslimpa med brunsås på en tallrik

Vegansk brunsås

En vegansk, krämig och rejäl brunsås som gör sig bra som tillbehör till potatis eller vegobullar.

15 min
Såser & tillbehör
Glutenfritt
Nötfri

Ingredienser

4 portioner
4 dl växtbaserad grädde
1/2 dl näringsjäst
1 msk växtbaserad smör
2 msk maizena
1 msk kinesisk soja
Salt och peppar efter smak
  1. Blanda den växtbaserade grädden och näringsjästen i en kastrull. 
  2. Vispa ner majsstärkelse så att alla klumpar löses upp. Tillsätt det växtbaserade smöret och kinesisk soja. 
  3. Koka upp blandningen och smaka av med salt och peppar. Den är klar efter cirka fem minuter när såsen har börjat tjockna. Om du vill ha den rinnigare kan du alltid blanda ut med lite mer växtbaserad grädde. 

Ladda ner vårt nya inspirationsmagasin - helt kostnadsfritt!

Ladda ner

Prenumerera på vegobrevet

Håll dig uppdaterad om vad som händer här och i vegovärlden