Hoppa till huvudinnehåll

Vegansk auberginesill i rödbetslag

Vegansk auberginesill i rödbetslag är en veganiserad klassiker som funkar till både midsommar, påsk och jul!

30 min
Midsommar
Påsk
Jul
Veganiserad

Ingredienser

4 portioner
1 aubergine, cirka 300 g
1 rödlök
1 dl tärnad äpple
1 msk kapris
1 dl tärnade inlagda rödbetor
1 msk rödbetspad från inlagda rödbetor
½ dl citronjuice
½ tsk salt
  1. Börja med att skala auberginen. Skär den i skivor lagom stora för kärlet som de ska läggas in i och koka skivorna i saltat vatten. De ska bli mjuka och förlora lite av sin stuns men måste fortfarande hålla ihop och tåla att hanteras!
  2. Låt den nykokta auberginen rinna av och pressa försiktigt ut överflödigt vatten så att den kan dra åt sig så mycket av den goda inläggningen som möjligt. Låt auberginen vila medan du rör ihop valfri inläggning.
  3. Skiva rödlöken tunt. Tärna äpplen och inlagda rödbetor. Bland ihop alla ingredienser i en behållare.
  4. Lägg sen i auberginen och blanda ordentligt. Låt vila i cirka en timme.

Ladda ner inspirationsmagasinet gratis!

Ladda ner

Prenumerera på vegobrevet

Håll dig uppdaterad om vad som händer här och i vegovärlden