Hoppa till huvudinnehåll
Nuggets i en vit skål, bredvid står en skål med mangosås.

Veganska nuggets med mango-och habanerosås eller aioli

Vare sig det är som kvällssnacks eller som middag med ris och sallad så funkar nuggets fint. Det finns flera varianter av veganska nuggets ute på marknaden bland annat från Hälsans Kök och Quorn. Här använder vi Fry’s variant som även är glutenfria.

15 min
Middag
Under 30 min
Glutenfritt
Snacks

Ingredienser

2 portioner

Aioli 3 dl

1 dl sojamjölk (osötad)
1 tsk citronjuice
1 tsk dijonsenap
2 dl olja
2 krm kala namak (går att utesluta)
2 klyftor vitlök

Mango-och habanerosås 3 dl

2 dl tärnad mango, fryst (eller färsk)
1 dl tärnad konserverad ananas
1 gul habanero
½ dl hackad mynta
1 tsk citronjuice
Salt efter smak

240 g Nuggets

  1. Aioli. Blanda sojamjölk med citronsaft och dijonsenap. Mixa och tillsätt oljan i en tunn stråle. Smaka av med kala namak salt.

  2. Mango-och habanerosås. Blanda alla ingredienser utom mynta i en mixer till en slät sås. Tillsätt finhackad mynta och rör om.

  3. Stek nuggets enligt anvisningar.

Ladda ner vårt nya inspirationsmagasin - helt kostnadsfritt!

Ladda ner

Prenumerera på vegobrevet

Håll dig uppdaterad om vad som händer här och i vegovärlden