Veganska plockrätter till buffén på sommarfesten
Det är många som har något att fira i juni; skolavslutningar, studentskivor, examensfester, födelsedagar och midsommar. För många kan det bli ganska dyrt med catering. Vill du spara några kronor kan du tillsammans med dina närmsta göra maten själva. Här har vi samlat några recept som gör sig bra vid en buffé när man har något extra speciellt att fira!
Melon- & fetaostsnittar
Sötman i vattenmelonen och sältan i den veganska fetaosten ger det perfekta tilltugget till buffén eller sommardrinken när du vill ha lite plockmat!
Auberginerullar med vegansk fetaost
Dessa fina rullar består ursprungligen av fetaost och yoghurt, vi har enkelt veganiserad rätten med Violifes veganska fetaost ”Greek White” och blandar med växtbaserad crème fraiche.
Fänkålsfrittata med tångrom
Recept på vegansk fänkålsfrittata med tångrom, perfekt som plockmat eller förrätt!
Vegansk smördegspaj med soltorkade tomater
Enkla veganska smördegspajer med soltorkade tomater. Servera gärna med en syrlig klick av havrefraiche med citron och lök!
Egengjord cashewost
Gör egen vegansk ost på cashewnötter. Testa att variera smaksättningen efter eget tycke!
Vietnamesiska vårrullar med jordnötssås
Fräscha veganska vårrullar med rispapper med en smaskig jordnötssås att dippa i på sidan. Passar fint under varma dagar och som en rätt på buffébordet!
Baba ganoush – krämig auberginedipp
Baba ganush, aubergineröra, auberginedipp.. Ja, kärt barn har minsann många namn! Röran med aubergin som huvudingrediens är ett mycket vanligt tillbehör vid meze. Servera gärna på buffén tillsammans med ett gott bröd. Passar också utmärkt som dipp till t.e.x. grönsakstavar.
Kebabspett på formbar färs
Veganska kebabspett, kebabbiffar, kebabbullar - ja med formbar färs är valmöjligheterna oändliga. Vi har valt att göra det enklaste genom att krydda den veganska färsen med kebabkrydda och forma kring en spett. Bara att steka i en panna eller slänga på grillen. Perfekt plockmat på buffén!
Frasiga spenatknyten
Enkla spenatknyten fyllda med spenat och växtbaserad ost. De är fantastiska till förrätt, buffé eller picknicken!