Hoppa till huvudinnehåll
Vegokoll

Topp fem plockmat

Vi har samlat lite plockmat som gör sig fint när ni har besök hemma eller om ni bara gillar god plockmat vilken vardagskväll som helst! 

Buffalo Wings

Dessa är typiska till amerikansk fotboll, en kan tycka att vi äter de allt för sällan. Dessa är superbilliga att slänga ihop men kräver lite arbete i köket. Resultat är dock värd varenda minut. Vi gör wingsen på blomkål. OBS! Ha servetter nära till hands .

Nuggets och dipp

Fortsatt på “kyckling tema” har vi nuggets, dessa är betydligt enklare att ordna då de kan köpas färdiga och bara stekas på. Det finns flera varianter av veganska nuggets ute på marknaden bland annat från Hälsans Kök, Quorn och Kung Markatta. Vi använder ett gäng från Fry’s som även är glutenfria. Gör i ordning ett gäng goda dipp för att piffa upp.

Cashewost

Ostbricka kan verkligen ger verkligen en känsla av lyxig plockmat. Gör din egen lyxost med cashewnötter och variera smaksättningen efter eget tycke. Komplettera brickan med stora kapris och kex så får du en perfekt bricka att imponera med.

Chokladbitar

Är du lite mer för det söta så är dessa chokladbitar med kokos, som påminner om Bounty, en perfekt godbit. De måste in i frysen för att de ska bli riktigt fina så förbered gärna med någon timmes marginal. Det går också att förbereda dagen innan för att sedan bara doppa i choklad.

Chimichangas

De här påminner om en friterad burrito, perfekta att äta när en sitter i soffan eller för att ta taco-friyay till nästa nivå. Dessa kräver också en del förberedelse så gör dessa någon dag innan eller räkna med cirka 45 min. På plussidan så blir du riktigt mätt!

Ladda ner vårt nya inspirationsmagasin - helt kostnadsfritt!

Ladda ner

Prenumerera på vegobrevet

Håll dig uppdaterad om vad som händer här och i vegovärlden