Hoppa till huvudinnehåll
Händer lägger upp mat i en rektangulär tallrik
Vegokoll

Sveriges veganska matlagningstävling är igång

Sveriges växtbaserade mattävling- Plantable Cooking Contest - har nu utsett sex finalister som tillagat veganska gourmeträtter. Första plats kommer att koras i Loka Brunn den 31 augusti - 1 september.

Plantable Cooking Contest är Sveriges enda växtbaserade mattävling med syfte att satsa på utvecklingen av det växtbaserade köket samt att lyfta växtbaserad mat till nya höjder. Tävlingen organiseras av Vegetariska Kockars Förening som jobbar med att skapa gemenskap för alla kockar som är intresserade av att öka utbudet av vegetariska rätter på restauranger. De jobbar med att lära ut och sprida kunskap om det växtabaserade köket samt att inspirera både allmänheten och branschen genom att visa hur smakrik och vacker den moderna vegetariska maten är. Med ”What do you bring to the table?” som slogan, bjuder tävlingen till det gemensamma bordet där vi alla tillsammans, genom samarbete och diskussion kan leda utvecklingen framåt.

De sex finalister och rätter som ska göra upp om en första plats är nu utsedda och är följande: 

  • Nordisk Tempeh – “Svensk sommar” av Fredrik Kämpenberg
  • Nordisk växtsushi av Victor Jivhed
  • Rotselleritacos som nedmonterad salladsbuffé i tallriksform av Oskar Persson
  • ”Risotto” på fullkornsvete med tryffelolja, toppad med rostade- och karamelliserade babymorötter, serverade med en glittrande morotsbuljong och korall av Tora Olsson
  • Savojkålskrokett med mjukost och rödvinssås av Verena Kamena

  • Potatis – Sparris – Blomkål – Spritärtor av Viktor Thulin

Ladda ner vårt nya inspirationsmagasin - helt kostnadsfritt!

Ladda ner

Prenumerera på vegobrevet

Håll dig uppdaterad om vad som händer här och i vegovärlden