Hoppa till huvudinnehåll
Magnus Naess (kock) står i ett storkök
Vegokoll

Vegolyftet- för storkök och skola

Nu finns en veganskt kokbok, Vegolyftet, med 70 näringsberäknade recept anpassade för storkök av kocken Magnus Naess tillsammans med dietisten Sara Ask.

Vegansk mat efterfrågas i all större utsträckning ute i skolorna runt om i landet. Den växtbaserade kosten gör det betydligt enklare för kockar och kökspersonal att hantera allergener, ekonomin och hållbarhetsmål. Nu finns det en kokbok som riktar sig till skolor och övriga storkök som vill servera veganskt mat.

Magnus Naess är kocken och inspiratören som nu delar med sig av sina tio år med vegetarisk mat lagad i storkök i kokboken – Vegolyftet! Kokboken är den första i sitt slag, en spjutspetsad kokbok om vegomat för storkök och skola. Magnus Naess står för teori, inspiration, näringslära samt 70 färgsprakande, veganska och glutenfria näringsberäknade recept av dietisten Sara Ask. Många kockar och kökspersonal har efterlyst denna bok för att kunna möta upp dagens starkt växande vegotrend. Recepten är beräknade för 100 personer för att rätterna lätt ska kunna multipliceras eller divideras. Boken passar inte bara skolkök utan givetvis alla större kök oavsett inriktning.Vegolyftets kokbok är för alla som vill lyckas med vegetarisk och vegansk mat i storkök och skola. Magnus Naess har jobbat som kökschef och kock på flera vegetariska restauranger och i skolor. Hans nyfikenhet och positiva inställning gör att han hela tiden vill utvecklas och även se andra lyckas. Inspirationen får han bland annat av gensvaret från sina matgäster men även av andra kockar och kökspersonal han träffar. Hans recept flörtar med barn och ungdomars smaklökar för att de ska upptäcka hur gott det är med vegetarisk mat.

Ladda ner vårt nya inspirationsmagasin - helt kostnadsfritt!

Ladda ner

Prenumerera på vegobrevet

Håll dig uppdaterad om vad som händer här och i vegovärlden