Hoppa till huvudinnehåll
Rabarber på en träbräda
Vegokoll

3 Rabarberrecept

Har ni lyxen att ha rabarber i bakgården eller i en stadsodling i närheten? Förutom att dessa växter kan ätas med mycket socker precis som de är kan de också tillagas till goda och somriga efterrätter. Här på väljvego har vi tre recept vi vill dela med oss!

Pannacotta med rabarberkompott

Pannacotta är en av våra favoritefterrätter, det verkar avancerad men är busenkelt att sätta ihop. Och en helt vanlig vaniljpannacotta kan tas till nya höjder med en rabarberkompott. Allt du behöver göra är att koka upp en sockerlag med rabarber till dem blir mjuka. Mums!

Rabarberpaj

Smulpaj är väl lite av en signatur för sommaren. Det går fort att få ihop och du kan variera vilka bär (eller i detta fall grönsaken) du vill ha i den. Här skär du bara rabarber i bitar och blandar ut med kanel, socker och potatismjöl. Gör en fin smuldeg, täck över och grädda. Köp till eller koka upp en egen vaniljsås och njut.

Rabarbertårta

Har du kalas under sommaren och vill imponera så rekommenderar vi Rabarbertårta. Här behöver du mer framförhållning så det tar lite längre tid. Men allt tid i världen är värd för att tårtan blir saftig, syrlig och drömsk! Hemligheten är förutom rabarber – mandelmassa.

Ladda ner vårt nya inspirationsmagasin - helt kostnadsfritt!

Ladda ner

Prenumerera på vegobrevet

Håll dig uppdaterad om vad som händer här och i vegovärlden