Hoppa till huvudinnehåll

Pannacotta med kokosmjölk och rabarberkompott

Tänka sig att denna fina efterrätt bara tar någon minut att slänga ihop. Det som tar tid är att den stelnar, räkna med det innan servering!

60 min
Efterrätt
Nyår
Thumbnail

Ingredienser

Kokospannacotta

1 vaniljstång
400 ml kokosmjölk
30 g socker
1 tsk citronskal
saft från en citron
1½ tsk agar agar (vegetabiliskt gelatin. Du hittar detta i hälso- eller vegobutiker)

Rabarberkompott

150 g socker
250 g vatten
1 vaniljstång
saft från ½ citron
250 g rabarber i små bitar

Kokospannacotta

  1. Dela vaniljstången och skrapa ur fröna med baksidan av en kniv.
  2. Koka upp kokosmjölk, socker, citronskal, vanilj och citronsaft, låt det sjuda i ca 5 minuter, tillsätt agar agar och fortsätt koka i någon minut så att allt agar agar löser sig. Sila sedan vätskan så att citronskalen försvinner.
  3. Häll upp i glas eller skålar och låt det svalna.

Rabarberkompott

  1. Koka upp socker, vatten och citronsaft, dela vaniljstången och skrapa ur den, lägg ner vaniljfröna och stången i blandningen och koka i någon minut.
  2.  Tillsätt rabarberbitarna i den kokade sockerlagen, rör runt och koka tills rabarbern börjar mjukna (ca 1 minut beroende på hur fint skuren den är). Låt den svalna. Servera t ex genom att hälla kompotten ovanpå pannacottan i ett glas.

Recept: Lea Honorine

Inspirationsmagasin till din dörr – Gratis!

Beställ hem

Prenumerera på vegobrevet

Håll dig uppdaterad om vad som händer här och i vegovärlden

Lämna följande fält tomt