Hoppa till huvudinnehåll
Pannacotta med kokosmjölk och rabarberkompott i ett glas, dekorerad med vaniljstång.

Pannacotta med kokosmjölk och rabarberkompott

Tänka sig att denna fina efterrätt bara tar någon minut att slänga ihop. Det som tar tid är att den stelnar, räkna med det innan servering!

60 min
Efterrätt
Nyår

Ingredienser

Kokospannacotta

1 vaniljstång
400 ml kokosmjölk
1 dl gelesocker
1 tsk citronskal
saft från en citron

Rabarberkompott

150 g socker
250 g vatten
1 vaniljstång
saft från ½ citron
250 g rabarber i små bitar

Kokospannacotta

  1. Dela vaniljstången och skrapa ur fröna med baksidan av en kniv.
  2. Koka upp kokosmjölk, socker, citronskal, vanilj och citronsaft med gelésocker. Låt det koka i 1- 3 minuter. Sila sedan vätskan så att citronskalen försvinner.
  3. Häll upp i glas eller skålar och låt det svalna.

Rabarberkompott

  1. Koka upp socker, vatten och citronsaft, dela vaniljstången och skrapa ur den, lägg ner vaniljfröna och stången i blandningen och koka i någon minut.
  2.  Tillsätt rabarberbitarna i den kokade sockerlagen, rör runt och koka tills rabarbern börjar mjukna (ca 1 minut beroende på hur fint skuren den är). Låt den svalna. Servera t ex genom att hälla kompotten ovanpå pannacottan i ett glas.
Thumbnail

 

Inspirationsmagasin till din dörr – Gratis!

Beställ hem

Prenumerera på vegobrevet

Håll dig uppdaterad om vad som händer här och i vegovärlden

Lämna följande fält tomt