Hoppa till huvudinnehåll
Rabarbertårta dekorerad med en rosa ros, på en lila duk.

Vegansk rabarbertårta med mandelfyllning

En somrig vegansk rabarbertårta med mördeg, toppad med grovhackad mandel. Servera med vegansk vaniljsås eller fluffig sojagrädde, smaka och njut!

90 min
Efterrätt
Fika
Baka
Midsommar

Ingredienser

6 portioner

Mördeg:

175 g mjölkfritt margarin
4½ dl vetemjöl
2 dl florsocker
2 msk sojagrädde

Fyllning:

250 g mandelmassa
75 g mjölkfritt margarin
3 msk vetemjöl
3 msk sojagrädde

Rabarber:

200 g rabarberstjälkar
1 msk rörsocker

Topping:

30 g mjölkfritt margarin
100 g grovhackad mandel
1 dl florsocker
  1.  Sätt ungen på 175 grader.
  2.  Rör ihop ingredienserna till mördegen. Lägg degen i en plastpåse och låt vila i kylskåpet minst en halvtimme. Ta fram degen och kavla ut den till en rund platta. Lägg den i en smord form med löstagbar botten. Låt den gärna stå ytterligare en stund i kylen.
  3. Riv mandelmassan och rör ihop det med margarinet. Rör ner mjöl och grädde och blanda väl. Bred ut fyllningen i formen.
  4. Skala rabarberstjälkarna och skär dem i 1 cm tjocka bitar. Vänd dem i sockret och sprid ut dem ovanpå fyllningen.
  5. Rör ihop margarin, mandel och socker till toppingen och fördela detta över rabarberna. Grädda kakan i 175 grader i ca 45 minuter.

Ladda ner vårt nya inspirationsmagasin - helt kostnadsfritt!

Ladda ner

Prenumerera på vegobrevet

Håll dig uppdaterad om vad som händer här och i vegovärlden