Hoppa till huvudinnehåll
Chimichangas i en hög på en skärbräda, bredvid står en skål med vegansk créme fraiche och en skål med guacamole

Veganska chimichangas

Chimichangas är typ som friterade burritos, perfekta för att ta taco-friyay till nästa nivå!
Tips - Du kan också frysa in rullarna och steka dem senare - typ när du ska ha gäster en fredag kväll och du vet att du inte kommer hinna laga mat.

45 min
Billiga veganska recept
Middag
Barnvänligt
Veganiserad
Nötfri

Ingredienser

4 portioner
2 gula lökar
2 vitlöksklyftor
2-3 paprikor
250 g sojafärs
2-4 tsk chipotlesås
1 tsk spiskummin
2 tsk oregano
svartpeppar och salt
3 dl riven, smältbar vegansk ost
olja till fritering/stekning
6 tortillabröd
2 dl växtbaserad crème fraiche eller guacamole
  1. Finhacka gul lök och vitlök och skär paprikorna i kuber. Hetta upp olja i en stekpanna och stek löken mjuk. Tillsätt sen sojafärs, chipotlesås, spiskummin och oregano. Lägg efter en kort stund även i paprikan. Smaka av med salt och peppar och låt blandningen småputtra tills vätskan kokat bort och paprikan blivit mjuk. Det brukar ta ungefär 30 minuter.
  2. Ta en tortilla och lägg i fyllning och riven, smältbar ost på ena sidan. Rulla ihop och vik in kanterna. Fäst med tandpetare och lägg rullarna med vikningen nedåt på en tallrik och låt vila i kylskåp i minst 30 minuter.
  3. Hetta upp olja och stek eller fritera rullarna tills de får en gyllenbrun färg. Servera med guacamole eller vegansk créme fraiche (eller varför inte båda?).
    Thumbnail

Inspirationsmagasin till din dörr – Gratis!

Beställ hem

Prenumerera på vegobrevet

Håll dig uppdaterad om vad som händer här och i vegovärlden

Lämna följande fält tomt