Hoppa till huvudinnehåll
tre olika tacorätter på ett mörkgrått bord

Veganska Spicy Kale Flautas

Rullad tacos med smakrik, fräsch fyllning på potatis och grönkål – massa krämig sås. Serveras självklart med guacamole! Receptet kommer från El Taco Truck!

30 min
Lunch
Middag

Ingredienser

2 portioner
2 kokta potatisar, tärnade och grovmosade
1–2 blad grönkål, tunnskivade
2 salladslökar, finskivade
El Taco Truck Cheezy Jalapeño Sauce
El Taco Truck Hot Sauce
Salt
Olja att steka i
El Taco Truck Corn Tortillas
El Taco Truck Guacamole
El Taco Truck Tomato Salsita
El Taco Truck Jalapeño Lime Mayo
Korianderblad
Limeklyftor
  1. Blanda ihop mosad potatis, grönkålsbitar, skivad salladslök och bind ihop allt med Cheezy Jalapeño Sauce. Smaka av med Hot Sauce och salt.
  2. Hetta upp en panna med olja. Värm på Corn Tortillas hastigt i en (annan) torr panna och lägg sedan i en handduk (eller tortillavärmare).
  3. Fördela röran på Corn Tortillas, rulla ihop tajt och lägg ”slutveck” nedåt i pannan med olja. Stek tills de är gyllenbruna.
  4. Lägg upp Flautas på ett fat och toppa med Guacamole, Tomato Salsita och Jalapeño Lime Mayo. Addera gärna några korianderblad och limeklyftor till servering!

På jakt efter mer vegoinspiration? Ladda ner vårt inspirationsmagasin - helt gratis! Det är fullt med tips, pepp, recept och sådant du behöver för att komma igång (eller fortsätta) med ditt vegovänliga liv. Du kan få det digitalt bara ett klick bort!

Ladda ner vårt nya inspirationsmagasin - helt kostnadsfritt!

Ladda ner

Prenumerera på vegobrevet

Håll dig uppdaterad om vad som händer här och i vegovärlden