Hoppa till huvudinnehåll
Tre kantarellmackor på en skärbräda i trä

Veganska mackor med kryddiga svampar

En vegansk macka som passar perfekt för svampälskare. Fungerar för alla måltider på dagen.

20-25 minuter
Lunch
Middag
Frukost

Ingredienser

2 portioner

2 mackor

2 skivor valfritt bröd
en näve blandade salladssorter
100 g kantareller
2 vitlöksklyftor
100 g champinjoner
ca 1½ msk sirap
flingsalt
olivolja till stekning
mjölkfritt margarin till stekning
  1. Stek brödet i olivolja.
  2. Lägg på salladsbladen på mackorna.
  3. Fräs kantarellerna i margarinet och pressa ner (eller finhacka) vitlöksklyftorna.
  4. Lägg svampen på brödet.
  5. Skiva champinjonerna och fräs dessa i lite margarin, häll sedan över sirap.
  6. Lägg dem på mackan och toppa med lite flingsalt. 

Receptet inspirerat av Lasse Kronér och hans kokbok "80 väldigt goda mackor".

Ladda ner vårt nya inspirationsmagasin - helt kostnadsfritt!

Ladda ner

Prenumerera på vegobrevet

Håll dig uppdaterad om vad som händer här och i vegovärlden