Hoppa till huvudinnehåll

Veganska Corn dogs

Veganuari-coachen Gustav "Jävligt Gott" Johansson bjuder oss på den klassiska amerikanska rätten corn dogs - fast i vegansk version. I centrum hittar vi The Banger-korven från Oumph! som är galet lik klassisk kokkorv. Det här receptet är glutenfritt men det går bra att byta ut glutenfri mjölmix mot vetemjöl om så önskas. En WOW-faktor utlovas när du tuggar i dig dessa, det här är en smakupplevelse du inte vill missa!
Det här är en Veganuari-special á la Jävligt Gott - så glöm inte att signa upp dig på veganuari.se för att få fler goda recept och vegoinspiration!

Imponera
Lunch
Middag
Veganiserad
Glutenfritt

Ingredienser

För 12-16 Corn Dogs

1 paket Oumph The Banger á 8 korvar
2,5 dl majsmjöl
2,5 dl glutenfri mjölmix (jag använde Sempers vanliga)
2-2,5 dl havredryck (du vill att det ska vara en riktigt tjock smet, så ha inte för mycket vätska)
1 dl kikärtsspad
1 msk bakpulver
Salt och peppar efter smak
Rikligt med rapsolja till fritering
12-16 st billiga ätpinnar eller tjocka trägrillspett
  1. Låt korvarna tina i rumstemperatur. Skär dem därefter i halvor (använder du någon annan sorts korv som inte är så lång som The Banger så kan du köra hela korvar).
  2. Blanda majsmjöl, vetemjöl, bakpulver och salt i en stor bunke och rör om så allt blandas väl.
  3. Rör ner kikärtsspadet och tillräckligt mycket havredryck för att du ska få en riktigt tjock, men jämn smet. Du vill att det ska fastna rejält med smet på allt du doppar ner i den, så gör den inte för tunn.
  4. Häll över smeten i ett högt glas eller i en hög mixerskål så du kan doppa ner hela korven stående i smeten.
  5. Hetta upp en stekpanna eller gryta med höga kanter med ca 2-3 cm rapsolja i botten. Se till att du har en tillräckligt bred gryta så du kan lägga ner en hel ätpinne/grillspett på längden i den! Om inte får du byta gryta eller klippa av pinnarna lite.
  6. Trä korvarna på längden på spetten så träspettet går hela vägen genom korven, men du fortfarande har tillräckligt mycket spett kvar stickandes ut för att kunna hålla i dem.
  7. Doppa korvarna i smeten och snurra runt dem lite lätt när du drar upp så de täcks jämt av smeten. Lägg dem direkt ner i den heta frityroljan och låt dem fritera i ca 3-5 minuter tills de fått fin färg på alla sidor. Snurra runt dem mycket i början så smeten stelnar någorlunda jämt och inte plattas till på ena sidan. Detta blir lättare om du har gjort din smet riktigt tjock! Använd en tång för att snurra på korvarna i oljan och snurra i pinnen.
  8. Återupprepa tills alla korvar är friterade. Servera med ketchup eller srirachasås och amerikansk eller svensk senap! Ät genast, så fort de svalnat nog att bita i utan att bränna sig.
Foto: Gustav Johansson

 

Du har väl inte missat mukbangen, där Jävligt Gott svarar på frågor medans han äter corn dogs för första gången? Spana in den här!

Ladda ner vårt nya inspirationsmagasin - helt kostnadsfritt!

Ladda ner

Prenumerera på vegobrevet

Håll dig uppdaterad om vad som händer här och i vegovärlden