Hoppa till huvudinnehåll
veganska completos upplagda på en tallrik

Veganska completos

Completos är korv med bröd fast med mycket godare tillbehör. Detta är typisk chiliensk street food som serveras med avokadoröra, tomatsalsa, surkål och majonnäs. Vi har givetvis veganiserat hela rätten. Efter att du har smakat kommer du inte kunna gå tillbaka till att äta vanlig korv med bröd, de kommer att kännas incomplete.

20 min
Lunch
Barnvänligt
Middag
Nötfri
Under 30 min
Veganiserad

Ingredienser

4 portioner
4 Anamma korvar
250 g fryst avokado
½ röd chili
1 lime
1 vitlöksklyfta
100 g tomat
½ gul lök
1 kruka koriander
2 dl växtbaserad majonnäs
4 stora korvbröd
2 dl surkål
  1. Börja med att förbereda tomatsalsan så att den hinner dra åt sig smakerna. Finhacka tomaterna, löken, vitlöken och koriander. Blanda allting i en skål och ha i saften från en halv lime, smaka av med salt och olja.
  2. Gå över till att förbereda avokadoröran, vi använder fryst avokado för att minska den stora svinn som avokado bidrar med. Finhacka en halv röd chili, blanda med avokadon och mosa allting. Tillsätt saften från den andra halva lime och smaka av med salt och peppar.
  3. Stek korvarna tills de får en fin yta och sätt ihop dina completos. Först korv, sedan tomatsalsa, avokadoröra och toppa med surkål och majonnäs. Låt alltid tomatsalsan gå först så att brödet kan suga upp vätskan. Perfekt plockmat!

Ladda ner vårt nya inspirationsmagasin - helt kostnadsfritt!

Ladda ner

Prenumerera på vegobrevet

Håll dig uppdaterad om vad som händer här och i vegovärlden