Hoppa till huvudinnehåll
Bild på skagenröra på toast halva

Vegansk skagenröra

En vegansk version av klassisk skagenröra som gör sig bra både som förrätt eller som lunch i en halv baguette.

25 min
Lunch
Midsommar
Förrätt
Nyår
Påsk
Veganiserad
Nötfri

Ingredienser

4 portioner
1 dl torkade sojastrimlor
1 kruka dill
1 rödlök
1 dl tärnad avokado
1 dl vegansk majonnäs
1 dl vegansk crème fraiche
2 msk tångkaviar, helst av olika färger
1 msk citronjuice
Svartpeppar
  1. Koka sojastrimlorna i kraftigt saltat vatten enligt anvisningarna på förpackningen.
  2. Låt strimlorna rinna av och pressa ut så mycket vatten som möjligt.
  3. Finhacka dillen och rödlöken och tärna avokadon. Blanda majonnäs, crème fraiche, citronjuice och tång- kaviar. Tillsätt dill, rödlök, avokado och sojastrimlorna. Blanda ordentligt och smaka av med svartpeppar. Servera på ett gott rostat bröd.
    Thumbnail

Inspirationsmagasin till din dörr – Gratis!

Beställ hem

Prenumerera på vegobrevet

Håll dig uppdaterad om vad som händer här och i vegovärlden

Lämna följande fält tomt