Hoppa till huvudinnehåll
Saffranspolenta med körsbärstomater, oliver, sallad och valnötter på en tallrik

Vegansk sallad med saffranspolenta och oliver

En god och mättande vegansk sallad som passar både till lunchlådan eller fredagsmiddagen!

30 min
Lunch

Ingredienser

2 portioner
3 dl polenta
1 liter vatten
2 tärningar grönsaksbuljong
10 soltorkade tomater i olja
ca 75 g valnötter
½ tsk kardemumma
1 tsk spiskummin
1 påse (0,5 g) saffran
mjölkfritt margarin till stekning
oliver
blandad sallad, gärna färsk spenat
cocktailtomater
  1. Koka upp vattnet och buljongtärningarna, vispa sakta ner polentagrynen. Sänk värmen och rör tills smeten tjocknat.
  2. Dela tomatbitarna i mindre bitar, hacka valnötterna grovt och rör ner detta i polentan tillsammans med kryddorna.
  3. Bred ut polentan på ett stort fat så den blir ca 1 cm tjock. Låt svalna.
  4. Dela polentan i bitar och stek dem på medelvärme tills de får fin färg.
  5. Arrangera på serveringsfat tillsammans med salladssorterna, oliverna och cocktailtomaterna. Har du valnötter kvar strö gärna över dem.

Receptet är publicerat i kokboken "Djurens Rätts bästa recept".

Ladda ner vårt nya inspirationsmagasin - helt kostnadsfritt!

Ladda ner

Prenumerera på vegobrevet

Håll dig uppdaterad om vad som händer här och i vegovärlden