Hoppa till huvudinnehåll

Vegansk kycklingburgare med pepparrotscoleslaw

Vad är bättre, godare och djurvänligare än en krispig kycklingburgare? En vegansk kycklingburgare utan kyckling förstås! Fredrik Kämpenberg, även känd som Sveriges bästa vegankock 2019, ger oss receptet på det han kallar "Crispy ch*ck´n style burger" med pepparrotscoleslaw. Istället för kyckling använder vi Fry´s veg burger chicken style.

Middag
Veganiserad

Ingredienser

4 portioner

Vegannsk crispy ch*ck´n style burger

1 (per portion) Fry´s veg burger chicken style
2 (per portion) skivor vitt lantbröd eller hamburgerbröd
Ca 2 tsk (per portion) Dijonsenap
Hamburgergurka (Tex Felix, långa skivor i dill)
Bladsallad
Matfett till stekning

Pepparrotscoleslaw

400 g rödkål eller vitkål
1 tsk citronsaft
1-2 msk riven pepparrot
Salt och peppar
1 syrligt äpple
1 dl växtbaserad majjo
1 dl växtbaserad yoghurt, Greekstyle
  1. Strimla kålen fint i maskin eller med en osthyvel tex. Riv äpplet grovt, med skalet på. Blanda ihop med citron, salt och pepparrot och låt stå några minuter.
  2. Häll bort vätskan som släpper från kålen och krama ur den lätt innan du blandar med majjo och gurt. Smaka av med salt och peppar.
  3. Tillaga Fry´s veg burger Chicken style enl anvisningar på förpackningen.
  4. Grilla eller rosta brödskivorna, bred på lite växtbaserat matfett och Dijon på bröden. Lägg på sallad, slaw, burgare och gurka och njut!

Gott med extra sallad eller sötpotatispommes till.

Foto: David Fernandez

 

 

 

Ladda ner vårt nya inspirationsmagasin - helt kostnadsfritt!

Ladda ner

Prenumerera på vegobrevet

Håll dig uppdaterad om vad som händer här och i vegovärlden