Hoppa till huvudinnehåll
Vegansk korvstroganoff i en stekpanna

Vegansk korvstroganoff

Hur många har inte skolminnen med korvstroganoff? Det känns så mycket skolmatsal och det gillar vi! Men denna är givetvis utan några djur. Vi använder en vegansk falukorv och vegetabilisk grädde. Perfekt för hela familjen!

20 min
Middag
Barnvänligt
Lunch
Glutenfritt
Sojafritt
Nötfri

Ingredienser

4 portioner
500 g vegokorv (det finns både soja-och glutenfria middagskorvar)
1 gul lök
3 msk tomtpuré
2 tsk paprikapulver
5 dl havre- eller sojagrädde (välj glutenfritt vid celiaki)
salt
peppar
  1. Skär korven i tjocka strimlor. Skala och hacka löken och bryn korv och lök i en stekpanna.
  2. Tillsätt tomatpuré, paprikapulver och vegetabilisk grädde. Rör om och smaka av med salt och nymald svartpeppar.
  3. Låt sjuda några minuter under omrörning. Servera med ris och sallad. Om du använder boil-in-bag ris kan du spara några minuter i köket.
    Vegansk korvstroganoff i en stekpanna

Inspirationsmagasin till din dörr – Gratis!

Beställ hem

Prenumerera på vegobrevet

Håll dig uppdaterad om vad som händer här och i vegovärlden