Hoppa till huvudinnehåll

Vegansk auberginesill med smak av wasabi

För att få till en vegansk sill använder vi oss av aubergine, vilket ger en likande konsistens som traditionell sill men utan något djur inblandat! Auberginesill kan kryddas med många olika lag och såser. I det här receptet använder vi majonnäs, dill och, för en extra kick, wasabi. Detta recept passa perfekt till olika högtider så som jul, påsk och midsommar!

20 min
Midsommar
Påsk
Jul

Ingredienser

Sås

1 dl soja- eller havregrädde
4 msk äggfri majonnäs
1 msk wasabi
1 msk pressad lime
1 kruka gräslök
1 kruka dill (spara några fina ”kvistar” till garnering)
några nypor socker

Auberginesill

1 aubergine
salt
  1. Skala auberginen och skär den i 1 cm tjocka strimlor. Koka den sedan i kraftigt saltat vatten tills strimlorna blir mjuka och sladdriga, ca 5 minuter. Var försiktig så de inte blir mosigt. Låt strimlorna rinna av.
  2. Klipp eller finhacka gräslök och dill och rör ihop ingredienserna till såsen. Smaka av och rör ner auberginestrimlorna.  

Ladda ner inspirationsmagasinet gratis!

Ladda ner

Prenumerera på vegobrevet

Håll dig uppdaterad om vad som händer här och i vegovärlden