Hoppa till huvudinnehåll
Veganska svampbiffar med sås och potatis på en vit tallrik.

Svampbiffar

Klassiska veganska svampbiffar med färs

25 min
Middag
Lunch
Imponera

Ingredienser

5 portioner
500 g blandad färsk svamp t ex champinjoner, kantareller, ostronskivling
500 g formbar färs
1 finhackad gul lök
1 vitlöksklyfta
2 msk japansk soja
1 dl rostad hackad mandel
1 dl finhackad bladpersilja
1 msk torkad timjan eller färsk timja
salt & svartpeppar
  1. Förväll svampen i några matskedar vatten och låt all vätska koka in i svampen, stek den sedan lätt i olivolja, ställ av från plattan och låt svalna. Fräs färsen med lök, vitlök och soja.
  2. Mixa den förvällda svampen grovt i matberedare och blanda den sedan med sojafärsen, hackade mandeln och örter, smaka av med salt och peppar.
  3.  Gör ett stekprov och se om du är nöjd med resultatet.
  4. Stek biffarna på medelhög värme i olivolja tills de får en fin stekyta på varje sida. Vill man undvika sojaprotein går det bra att ersätta detta med små gröna linser, koncentrerad grönsaksbuljong istället för japansk soja och potatismjöl som bindningsmedel. Servera med en god sås och ugnsrostade grönsaker eller helt enkelt kokt potatis.

Inspirationsmagasin till din dörr – Gratis!

Beställ hem

Prenumerera på vegobrevet

Håll dig uppdaterad om vad som händer här och i vegovärlden