Hoppa till huvudinnehåll
Thumbnail

Svampbiffar

25 min
Middag
Lunch
Imponera

Ingredienser

5 portioner
½ kg blandad färsk svamp t ex champinjoner, kantareller, ostronskivling
2 dl sojafärs
1 finhackad gul lök
3 finhackade vitlöksklyftor
2 msk japansk soja
1 dl rostad hackad mandel
1 dl ströbröd
1 dl finhackad bladpersilja
1 msk torkad timjan eller färsk timja
salt & svartpeppar
  1. Förväll svampen i några matskedar vatten och låt all vätska koka in i svampen, stek den sedan lätt i olivolja, ställ av från plattan och låt svalna. Fräs färsen med lök, vitlök och soja.
  2. Mixa den förvällda svampen grovt i matberedare och blanda den sedan med sojafärsen, hackade mandeln, ströbröd och örter, smaka av med salt och peppar.
  3. Beroende på hur mycket vätska svampen innehåller kan det vara nödvändigt att tillsätta sojamjöl som bindningsmedel. Gör därför ett stekprov och se om du är nöjd med resultatet.
  4. Stek biffarna på medelhög värme i olivolja tills de får en fin stekyta på varje sida. Vill man undvika sojaprotein går det bra att ersätta detta med små gröna linser, koncentrerad grönsaksbuljong istället för japansk soja och potatismjöl som bindningsmedel. Servera med en god sås och ugnsrostade grönsaker eller helt enkelt kokt potatis.

Inspirationsmagasin till din dörr – Gratis!

Beställ hem

Prenumerera på vegobrevet

Håll dig uppdaterad om vad som händer här och i vegovärlden

Lämna följande fält tomt